Zsalyas_cukkini_400Hozzávalók a zsályás, szalonnás csirkenyárshoz:

a nyárshoz:
600 g sertéscomb
8-10 hosszú szelet bacon
12-16 nagyobb méretű zsályalevél
Nature Cookta Parajdi só
frissen őrölt fekete bors
Nature Cookta VCO Kókuszolaj
kb. 10 db saslik pálcika

a cukkini püréhez:
kb. 80 dkg cukkini
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
só, frissen őrölt fekete bors
néhány szál friss kakukkfű
4-5 levél friss bazsalikom
néhány szál friss petrezselyem

 

A csirkenyárs elkészítése:

A húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Minden szalonna szeletre egy zsályalevelet és egy húskockát fektetünk, átszúrjuk a nyárssal, és felhajtjuk a szalonnát. Ezután ismét húskocka és zsálya következik. Serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek. kókuszolajat, és a nyársakat körbe pirítjuk. A megsült húst tálalásig előmelegített tálra tesszük, fóliával lefedjük.
A cukkinipüréhez a hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadva tovább pirítjuk. Beletesszük a felkockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, nagyjából 10 perc alatt puhára pároljuk. Beletépkedjük a bazsalikomleveleket, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Leturmixoljuk, és a csirkenyárs mellé kínáljuk salátával, kenyérrel.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Zsályás, szalonnás csirkenyárs zöldfűszeres cukkini pürével
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő