Hozzávalók a zsályás, szalonnás csirkenyárshoz:
a nyárshoz:
600 g sertéscomb
8-10 hosszú szelet bacon
12-16 nagyobb méretű zsályalevél
Nature Cookta Parajdi só
frissen őrölt fekete bors
Nature Cookta VCO Kókuszolaj
kb. 10 db saslik pálcika
a cukkini püréhez:
kb. 80 dkg cukkini
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma
só, frissen őrölt fekete bors
néhány szál friss kakukkfű
4-5 levél friss bazsalikom
néhány szál friss petrezselyem
A csirkenyárs elkészítése:
A húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Minden szalonna szeletre egy zsályalevelet és egy húskockát fektetünk, átszúrjuk a nyárssal, és felhajtjuk a szalonnát. Ezután ismét húskocka és zsálya következik. Serpenyőben felforrósítunk 3-4 ek. kókuszolajat, és a nyársakat körbe pirítjuk. A megsült húst tálalásig előmelegített tálra tesszük, fóliával lefedjük.
A cukkinipüréhez a hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadva tovább pirítjuk. Beletesszük a felkockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, nagyjából 10 perc alatt puhára pároljuk. Beletépkedjük a bazsalikomleveleket, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Leturmixoljuk, és a csirkenyárs mellé kínáljuk salátával, kenyérrel.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.