Laczkó Zsuzsanna receptje:

Hozzávalók:

közel 3 kg csalamádéhoz használatos zöldség vegyesen, én most ezekkel a zöldség arányokkal dolgoztam:

  • 2 kg uborka,
  • fél kg sárgarépa,
  • kb. 20 dkg gyöngyhagyma,

Felöntőlé:

Elkészítés:

A zöldségeket kívánt méretűre és alakúra aprítjuk (az uborkákat vastagabb karikákra, a sárgarépákat és hagymát vékonyabbakra vágjuk vagy zöldséggyalun gyaluljuk). Elkészítjük a felöntőlét víz, só, ecet és édesítő hozzáadásával,  úgy,  hogy teljesen feloldódjanak a szilárd összetevők. Az édességet/savanyússágot/sósságot egyéni ízlés szerint korrigáljuk. Az aprított zöldségeket a felöntőlével leöntjük, majd befedve hideg helyre tesszük kb. fél napra. Ezalatt az ízek jobban egybeérnek. Megkóstoljuk, ha szükséges még igazíthatunk az ízeken. Ezután üvegekbe töltjük és befőzőautomatával 90 Celsius fokon 30 percig dunsztoljuk. A dunsztolóprogram lejártát követően azonnal kivesszük a vízből, majd kihűtjük.

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •