Töltött karaj hagymaszószos édesburgonya-pürével és sült káposztával

Beküldte: Varga-Keczkó Zsuzsanna

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg egész karaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • őrölt fehérbors
  • őrölt kömény
  • őrölt szerecsendió
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • petrezselyemlevél
  • 3 tojás
  • kb. 20 dkg bacon szalonna
  • Nature Cookta Kókuszolaj
  • Nature Cookta Tápióka keményítő
  • édesburgonya (nálam lila színű)
  • savanyú káposzta

Elkészítése:

Kókuszolajon 1 fej apróra vágott vöröshagymát dinsztelek üvegesre, majd hozzáadom a tisztított, negyedelt gombát. Sózom, borsozom, megszórom egy kis borsikafűvel, kakukkfűvel, petrezselyemlevéllel és kicsit párolom. Majd hozzáütök 3 egész tojást, félfolyós állagúra sütöm.
Ezzel a töltelékkel töltöm meg a hosszában bevágott karajt.
A karaj külsejét picit sózom és betekerem a baconszeletekkel. Kókuszolajos jénai edénybe fektetem, pici vizet adok mellé és 180 fokos sütőben puhára sütöm.
Közben az édesburgonyát sós vízben puhára főzöm, kevés főzőlével, kókuszolajjal pürésítem és fűszerezem őrölt fehérborssal, őrölt szerecsendióval.
A sült savanyúkáposzta körethez kókuszolajos jénai edénybe rakom a savanyú káposztát, megszórom pici őrölt fehérborssal, őrölt köménnyel, kakukkfűvel és lefedve puhára sütöm.
Végül elkészítem a hagymaszószt. Ehhez 1 fej apróra vágott vöröshagymát kókuszolajon üvegesre dinsztelek, kevés vízzel felöntve, sózva krémesre párolom és pici vízzel elkevert tápióka keményítővel a szükséges állagúra sűrítem.

Elkészítési idő: kb. 2,5 óra
Míg a hús és a káposzta sült, elkészítettem az édesburgonya-pürét, hagymaszószt.
Ez a mennyiség 4-6 főre elegendő.

Bátran ajánlom az ünnepi menü főfogásaként!