Töltött kagylócskák

Beküldte: Laczkó Zsuzsanna

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál Nature Cookta Himalája só
  • 2-3 púpos teáskanál (ízlés szerint) Nature Cookta Nyírfacukor
  • 1 púpos teáskanál Nature Cookta Útifű maghéj liszt
  • 1/2 kávéskanál Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna
  • 1/2 kávéskanál Nature Cookta étkezési Citromsav
  • 5 dkg Nature Cookta Tápióka keményítő
  • 5 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
  • kb. egy evőkanál Nature Cookta Kókuszolaj

Elkészítés:

2 egész tojást az 1 dl vízzel, sóval, nyírfacukorral, szódabikarbónával és citromsavval együtt felhabosítjuk, majd az egyneművé kevert szárazanyagokat is hozzáadjuk. Hagyni kell 5-10 percet hogy jól bedagadjon, ezalatt a kókuszzsírt kicsit fellangyosítjuk, hogy folyékony állagú legyen és a masszához hozzákeverjük.
Ha az 5-10 perc várakozás letelt, akkor megvizsgáljuk a masszánk állagát, akkor jó, ha sűrű, de még valamennyire folyékony amikor kanalazom. Ha ettől hígabb, akkor várjunk még vele, mert a kókuszliszt még sűrít, de ha úgy ítéljük meg túl sűrű, akkor óvatosan lehet még vizet apránként pótolni. A tojások különböző mérete és minősége miatt lehetséges, hogy kicsit hígabb vagy sűrűbb a tészta, de ha véletlenül túl hígnak látjuk akkor apránként tápióka keményítőt is rakhatunk még hozzá.

Felforrósítjuk a gofrisütőnk kagylócska héjas lapjait és szilikonos ecsettel vékonyan kikenegetjük a mélyedéseket kókuszolajjal. Teáskanállal belekanalazzuk a masszát és kb. 5-7 perc alatt kisütjük. Egy sütésre nekem 9 kis félkagylóm lett, ebből az adagból 5-ször tudtam megtölteni a sütőlapokat. Tölteléknek baracklekvárba kevertem darált diót és összetapasztottam vele a két kis héjat.

Elkészítési idő: összekeveréssel-várakozással sütéssel együtt nagyjából 1 óra
Kb. 25-30 darab kagylócska lesz belőle, mely 4 főnek elegendő adag lehet.

Ez a tészta sima gofri sütésre is tökéletesen alkalmas.