Hozzávalók a tökmagos, szezámmagos ropogóshoz:
kb. 26 db
150 g finomra őrölt kesudió vagy mandula
15 g Nature Cookta Tökmagliszt
35 g durvára darált tökmag
10 g fekete szezámmag
nagy csipet Nature Cookta Aszkorbinsav
1 tk. puha kókuszolaj
1 tk. Nature Cookta Parajdi só
1 db L-es méretű tojás
A ropogós elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. Átgyúrjuk, mandulaliszttel megszórt felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Tetszőleges formára szaggatjuk. A ropogóst sütőpapíros sütőlemezen, 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor sültek meg, ha a ropogósok alja halványbarna színt kap.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.