Tojásmentes, zöldséges bucik

Beküldte: Varga-Keczkó Zsuzsanna

Hozzávalók:

  • 4 dkg Nature Cookta Útifű maghéj
  • 6 dkg Nature Cookta Tápióka keményítő
  • 6 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
  • 4 dkg csicseriborsóliszt
  • 4 dkg hajdinaliszt
  • 2 evőkanál chia mag
  • 1-2 sárgarépa reszelve
  • 3 db sós vízben párolt brokkolirózsa
  • 4 dl víz/ brokkoli főzőleve
  • 1 teáskanál só
  • 3-4 evőkanál olvasztott Nature Cookta Kókuszolaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál almaecet

Elkészítés:

A liszteket kimérjük egy edénybe. Hozzátesszük a chia magot, sót, olajat, vizet/főzőlevet és a szódabikarbónás almaecetet. Jól összekeverjük. Ezután én kétfelé osztottam a tésztát. Az egyik felébe belegyúrtam a reszelt sárgarépát, a másikba pedig a tört, párolt brokkoli került. 10 perc pihentetés után vizes kézzel 3-3 bucit formáztam belőlük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe sütőpapírra tettem őket. 10-15 percig 200 fokon, majd 35-40 percig 180 fokon sütöttem. Kihűlés után jól szeletelhető.

A recept 4-6 személy reggeli kenyérkéje lehet és sütési idővel együtt kb. 1,5 óra az elkészítési ideje.