Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

Főzzük meg a céklát jó puhára, hogy kevés saját főzővizével botmixerrel könnyen tudjuk pürésíteni. (Én ecetes céklasaláta készítésénél szoktam nagyobb adagot főzni kuktában és ilyen módon hasznosítani a maradékot.) Mérjünk ki belőle kb. 240 gramm pürét, adjuk hozzá a kókuszolajat, tojást (vagy zselatintojást). Pürésítsük egybe, végül az előzetesen összekevert szárazanyagokkal fakanállal, majd kézzel alaposan dolgozzuk össze.
Kb. fél órára tegyük hűtőszekrénybe, majd onnan kivéve töltsük a kinyomó hengerbe és a kívánt formákat nyomjuk közvetlenül a tepsibe. Fontos, hogy a tepsit zsiradékkal kikenni nem szükséges, mert akkor nem tudnak megtapadni a kinyomóból kijövő formácskák. Letapadni nem fognak, eddigi tapasztalataim alapján a formák könnyen feljönnek a tepsiből. Kb. két tepsi sütemény lesz belőle. 185 Celsius fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sül készre. Rácson hűtsük ki.

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •