Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan elvegyítjük. A puhára főtt burgonyát még langyos állapotban a zsírral és tojásokkal krémessé mixeljük, majd a tálban lévő szárazakra öntjük. Spatulával elkeverjük, várunk vele pár percet, hogy bedagadjon, ezután kézzel összegyúrjuk. Hideg helyre pihenni tesszük minimum egy-két, de inkább több órára vagy akár egy egész napra. A hűtőből elővéve a tésztánkat kevés bambuszrosttal alá-fölé lisztezve, szilikon lapon kb. két-három cipót formázunk, és ezeket egy-két centiméter magas négyzet alakú lappá nyújtjuk. Tojássárgájával lekenjük, szezámmaggal szórjuk, végül derelyevágóval helyes kis kockákra szabdaljuk. Tepsibe helyezzük, de ne túl szorosan egymáshoz, hogy sütés közben ne ragadjanak össze, hiszen kissé hízni-dagadni fognak. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Recept
recipe image
Recept neve
Szezámmagos kockák
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)