Hozzávalók a mandulalisztes, sütőtökös pitéhez:

sutotokos_pitea tésztához:
10 g Nature Cookta Fekete ribiszke liszt
2 ek. por Nature Cookta Eritritol
120 g Nature Cookta Mandulaliszt
20 g Nature Cookta Kakaópor
50 g Nature Cookta Tápióka keményítő
50 g finomra őrölt mandula
¼ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
csipet só
1 tk. citromlé
3 M-es méretű tojás
100 g puha N&Z Kókuszolaj

a krémhez:
200 g hokkaido tök (sütőtök)
2,5 dl kókusztej
80 g Nature Cookta Eritritol
7 tojás sárgája
1 vaníliarúd magjai
½ kk. őrölt, zöld kardamom
1 tk. Nature Cookta Tápióka keményítő

továbbá:
28 cm-es, fém, kivehető aljú pite forma
kókuszzsír

A pite elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A tésztát egyenletesen a kókuszzsírral kikent formába nyomkodjuk, villával megböködjük. A krémhez a sütőtököt puhára pároljuk, majd miután kihűlt, a többi hozzávalóval együtt turmixgépben pürésítjük. A krémet a tészta tetejére öntjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a süteményt kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor készült el, amikor a krém teljesen megszilárdul. A pitét kihűtjük, éjszakára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva kínáljuk fagyival vagy kókusztejszínhabbal.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Sütőtökös pite
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)