Hozzávalók a mandulalisztes, sütőtökös pitéhez:
a tésztához:
10 g Nature Cookta Fekete ribiszke liszt
2 ek. por Nature Cookta Eritritol
120 g Nature Cookta Mandulaliszt
20 g Nature Cookta Kakaópor
50 g Nature Cookta Tápióka keményítő
50 g finomra őrölt mandula
¼ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
csipet só
1 tk. citromlé
3 M-es méretű tojás
100 g puha N&Z Kókuszolaj
a krémhez:
200 g hokkaido tök (sütőtök)
2,5 dl kókusztej
80 g Nature Cookta Eritritol
7 tojás sárgája
1 vaníliarúd magjai
½ kk. őrölt, zöld kardamom
1 tk. Nature Cookta Tápióka keményítő
továbbá:
28 cm-es, fém, kivehető aljú pite forma
kókuszzsír
A pite elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. A tésztát egyenletesen a kókuszzsírral kikent formába nyomkodjuk, villával megböködjük. A krémhez a sütőtököt puhára pároljuk, majd miután kihűlt, a többi hozzávalóval együtt turmixgépben pürésítjük. A krémet a tészta tetejére öntjük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a süteményt kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor készült el, amikor a krém teljesen megszilárdul. A pitét kihűtjük, éjszakára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva kínáljuk fagyival vagy kókusztejszínhabbal.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.