Sütőtökös kókusztallérok

Beküldte: Varga-Keczkó Zsuzsanna

Hozzávalók:

  • 10 dkg Nature Cookta Kókuszliszt
  • 5 dkg nyílgyökérpor
  • 1,5 dkg Nature Cookta Útifű maghéj
  • 1 cikk sült sütőtök belseje összenyomva
  • csipetnyi só
  • 8 dkg erythritol por
  • 1/2 tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje
  • 1/2 db citrom reszelt héja (lehetőleg bio)
  • 2 evőkanálnyi citromlé
  • 15 dkg puha Nature Cookta Kókuszolaj

Díszítéshez:

  • magas kakaótartalmú étcsokoládé (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 1 ek. Nature Cookta Kókuszolaj
  • kókuszreszelék
  • házi cukormentes sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A kókuszlisztet, nyílgyökérport, útifű maghéjat, csipet sót, erythritolt, vaníliát és a reszelt citromhéjat elkevertem. Hozzáadtam a puha kókuszolajat, sült sütőtökpürét, citromleves szódabikarbónát és összegyúrtam. Ha túl puha lenne folpackba csomagolva 10 perc hűtés jót tesz neki. Ha pedig túl száraz, akkor 1-2 kanál vizet/kókusztejet lehet hozzáadni. Két sütőpapír között kinyújtottam 2-3 mm vastagra és pogácsa szaggatóval kiszúrtam (mintát is lehet rakni rá). Minél vékonyabbra nyújtod, annál ropogósabb lesz és értelemszerűen kevesebb lesz a sütési ideje.
Sütőpapíros tepsire téve, előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben sütöttem kb 6-8 percig. Kihűlés után díszítettem az olvasztott kókuszolajos csokoládéval, baracklekvárral, kókuszreszelékkel.

A kókusztallér kb. 6 személy desszertadagja lehet és sütési idővel együtt kb. 40 perc alatt elkészül.