Süni kekszek

Beküldte: Rodionova Jelena

Elkészítési idő: 2,5-3 óra (hagyni kell a tésztát pihenni)
Adag: kb. 10-11 db 5 cm-es sünihez

Hozzávalók:

  • 200-230 g Nature Cookta Mandulaliszt
  • 20 g Nature Cookta Kókuszliszt
  • 1 kanál méz
  • 1 kanál Nature Cookta Kókuszolaj
  • 1 kanál víz
  • 1 csipetnyi Nature Cookta Parajdi só
  • fél kiskanálnyi Nature Cookta Szódabikarbóna
  • fél banán
  • 1 maréknyi hántolt szotyi

Elkészítése:

A mézet tegyük kis tűzre és forraljuk fel. Amikor felforrt és kezd habzani, tegyünk hozzá fél kiskanálnyi szódabikarbónát, alaposan keverjük össze és fél perc múlva vegyük le a tűzről. Ekkor adjunk hozzá 1 kanál vizet, 1 kanál kókuszolajat és egy csipet sót. A banánt nyomkodjuk össze egy villával, és amikor a mézes-kókuszolajos alapunk egy kicsit kihűlt, keverjük bele. Ha ez megvan, kis adagokban adjuk hozzá az átszitált mandulalisztet és kókuszlisztet (azért kis adagokkal kezdjünk, mert ha kevesebb elég lett volna, kivenni már nem tudjuk, de ha több kell, azt így még hozzáadhatjuk…) és lágy, kézhez ragadó tésztát formáljunk. A tésztát fedjük le konyharuhával vagy frissen tartó fóliával és hagyjuk 1-2 órára szobahőmérsékleten pihenni (az sem baj, ha több időre hagytuk).
Néhány óra elteltével kapcsoljuk a sütőt 180-190 fokra, formáljunk a tésztánkból süni testeket, szúrjunk bele tüskék gyanánt szotyi magokat, és süssük kb. 15 percig. Ha szép barnára megsültek, hagyjuk a kekszeket egy kicsit megszáradni a már kikapcsolt sütőben, még kb. félórán át. Ha a sünik kihűltek, olvasztott csokival rajzoljunk rájuk szemeket és orrot. Kész!

Nagyon könnyen elkészíthető süti, mely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, és biztosan ízleni fog gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt!