Somlói galuska

Beküldte: Berla Györgyi

Hozzávalók:

  • 5 kanál Nature Cookta Kókuszliszt
  • 1 kanál nyílgyökérliszt
  • fél zacskó sütőpor
  • csipetnyi só
  • vaníliapor
  • édesítő /ízlés szerint /
  • reszelt citromhéj /1 db citromé/
  • 8 tojás
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1 kanál paleoolaj

Elkészítése:

A fehérjét habbá verjük, a sárgáját elkeverjük az édesítővel, fél citrom levével az olajjal a kókusztejszínnel. A száraz összetevőket összekeverjük. A habba óvatosan belekeverjük a tojásos részt. Ezután kanalanként a száraz összetevőket. Szilikonos őzgerinc formában öntjük a tészta felét. A másik tésztához hozzákeverjük az 1 púpos kanál holland kakaóport. Ezt külön sütjük. Ha kisültek és kihűltek, kockára vágjuk.

Krém:

Csokis: 1 adag csokis fehérjeport vagy 2 kanál Nature Cookta Kakaóport 2,5 dl kókusztej és 1 kiskanál konjacliszttel összekeverjünk és édesítjük.
Vaníliás: 1 adag vaníliás fehérjét /helyette: 1 adag adag rúd vaníliával gázon összefőzzük 2,5 dl kókusztejjel és 1 kiskanál konjacliszttel sűrítjük.

Csokiöntet: 1 nagy kanál kakaópor, 1/2 dl víz gázon össze sűrítjük

Elkészítése:

A piskótakockákat egy téglalap formában tesszük, felváltva öntjük a vaníliás és csokis krémet. Majd csokival nyakon öntjük.