Somlói galuska
Beküldte: Berla Györgyi
Hozzávalók:
- 5 kanál Nature Cookta Kókuszliszt
- 1 kanál nyílgyökérliszt
- fél zacskó sütőpor
- csipetnyi só
- vaníliapor
- édesítő /ízlés szerint /
- reszelt citromhéj /1 db citromé/
- 8 tojás
- 1 dl kókusztejszín
- 1 kanál paleoolaj
Elkészítése:
A fehérjét habbá verjük, a sárgáját elkeverjük az édesítővel, fél citrom levével az olajjal a kókusztejszínnel. A száraz összetevőket összekeverjük. A habba óvatosan belekeverjük a tojásos részt. Ezután kanalanként a száraz összetevőket. Szilikonos őzgerinc formában öntjük a tészta felét. A másik tésztához hozzákeverjük az 1 púpos kanál holland kakaóport. Ezt külön sütjük. Ha kisültek és kihűltek, kockára vágjuk.
Krém:
Csokis: 1 adag csokis fehérjeport vagy 2 kanál Nature Cookta Kakaóport 2,5 dl kókusztej és 1 kiskanál konjacliszttel összekeverjünk és édesítjük.
Vaníliás: 1 adag vaníliás fehérjét /helyette: 1 adag adag rúd vaníliával gázon összefőzzük 2,5 dl kókusztejjel és 1 kiskanál konjacliszttel sűrítjük.
Csokiöntet: 1 nagy kanál kakaópor, 1/2 dl víz gázon össze sűrítjük
Elkészítése:
A piskótakockákat egy téglalap formában tesszük, felváltva öntjük a vaníliás és csokis krémet. Majd csokival nyakon öntjük.