Laczkó Zsuzsanna receptje

 

Hozzávalók:

  • 5 dl sűrűbb quinoa tej, (6 dkg Nature Cookta Quinoa-t kell alaposan átmosni és 5 dl vízben alaposan szétfőzni, majd az egészet magas fokozaton átturmixolni),
  • 25-30 dkg tisztított cukkini, tök vagy patisszon,
  • 6 dkg zselatin, (200 bloom-os erős zselésítő hatású zselatint érdemes használni, vagy ha nincs, akkor a sima boltiból kicsit többet),
  • 1 dkg nemes élesztő pehely  (nem sörélesztő pehely), – akár ki is hagyható
  • 1 kávéskanál kurkuma por,
  • apróra vágott snidling,
  • 2 teáskanál vagy ízlés szerint almaecet vagy bio citrom leve,
  • 2 teáskanál vagy ízlés szerint Nature Cookta Parajdi só,
  • 2 evőkanál N&Z Kókuszolaj

Elkészítés:

Sűrű quinoa tejet főzünk 6 dkg quinoa felhasználásával, majd ebben enyhén megfőzzük a tisztított hámozott, kockázott, tököt. A zselatint feloldjuk benne. Az egészet krémesre turmixoljuk, majd kedvünk szerint sózzuk, fűszerezzük, ízesítjük. Végül hozzákeverjük a kókuszolajat is. A masszát tetszés szerinti szilikonos, vagy műanyag formákba töltjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük dermedni. Szeletelhető, reszelhető, kenyérre, pizzára, melegszendvicsbe is rakható.

Recept
recipe image
Recept neve
Snidlinges quinoa sajt (tejmentes)
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő