Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók:
- 5 dl sűrűbb quinoa tej, (6 dkg Nature Cookta Quinoa-t kell alaposan átmosni és 5 dl vízben alaposan szétfőzni, majd az egészet magas fokozaton átturmixolni),
- 25-30 dkg tisztított cukkini, tök vagy patisszon,
- 6 dkg zselatin, (200 bloom-os erős zselésítő hatású zselatint érdemes használni, vagy ha nincs, akkor a sima boltiból kicsit többet),
- 1 dkg nemes élesztő pehely (nem sörélesztő pehely), – akár ki is hagyható
- 1 kávéskanál kurkuma por,
- apróra vágott snidling,
- 2 teáskanál vagy ízlés szerint almaecet vagy bio citrom leve,
- 2 teáskanál vagy ízlés szerint Nature Cookta Parajdi só,
- 2 evőkanál N&Z Kókuszolaj
Elkészítés:
Sűrű quinoa tejet főzünk 6 dkg quinoa felhasználásával, majd ebben enyhén megfőzzük a tisztított hámozott, kockázott, tököt. A zselatint feloldjuk benne. Az egészet krémesre turmixoljuk, majd kedvünk szerint sózzuk, fűszerezzük, ízesítjük. Végül hozzákeverjük a kókuszolajat is. A masszát tetszés szerinti szilikonos, vagy műanyag formákba töltjük, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük dermedni. Szeletelhető, reszelhető, kenyérre, pizzára, melegszendvicsbe is rakható.