Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók a húsos raguhoz, szószhoz:

  • 500 gramm sertéshús (zsírosabb comb vagy tarja),
  • néhány fej vöröshagyma,
  • hámozott, magozott cukkini (opcionális),
  • egy csapott kanál mustármag,
  • fél kanál színes bors,
  • őrölt kömény,
  • Nature Cookta étkezési Parajdi só,
  • pár kanál dijoni mustár,
  • kurkuma por,
  • citromlé,
  • kevés növényi tej (opcionális).

Hozzávalók a gnocchihoz:

Elkészítés:

Hamis pörköltet készítünk, vöröshagyma, hús, fűszerek, só hozzáadásával, azaz a pirospaprika fűszer helyett kurkuma port használunk. A főzési folyamat vége felé, hogy több szószos ragunk maradjon, célszerű hámozott, magozott cukkini darabokat is a hús mellé adagolni. Amikor a húscsíkok elég omlóssá váltak, a “pörköltszaftból” kiszedegetjük, félretesszük őket. A visszamaradt ragut turmixgépbe kanalazzuk és krémesre turmixoljuk, kevés növényi tejjel. Ezután kóstolgatással beállítjuk a számunkra megfelelő ízt, kerülhet bele citromlé, dijoni mustár, só, növényi tej.

A gnocchi elkészítése nagyon egyszerű: a szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük. Az édesburgonya pürét a zsírral kikeverjük és a szárazanyagokhoz adagoljuk, a tésztát a kezünkkel összegyúrjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük. Onnan kivéve szilikon lapon, egy villa segítségével kedvünk szerint formázzuk, majd enyhén sós, forró vízben pár perc alatt kifőzzük. A vízből kivett gnocchi darabokat zsírral meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze.

A hússal és mustáros szósszal tálaljuk.

Megosztás:
  • 15
  •  
  •  
  •  
  •