Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók a húsos raguhoz, szószhoz:
- 500 gramm sertéshús (zsírosabb comb vagy tarja),
- néhány fej vöröshagyma,
- hámozott, magozott cukkini (opcionális),
- egy csapott kanál mustármag,
- fél kanál színes bors,
- őrölt kömény,
- Nature Cookta étkezési Parajdi só,
- pár kanál dijoni mustár,
- kurkuma por,
- citromlé,
- kevés növényi tej (opcionális).
Hozzávalók a gnocchihoz:
- 250 gramm édesburgonya püré,
- 50 gramm Nature Cookta Szezámmagliszt,
- 50 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
- 5 gramm Nature Cookta Útifű maghéj liszt,
- 50 gramm manióka liszt,
- 30 gramm házi zsír,
- 4-5 gramm Nature Cookta étkezési Parajdi só.
Elkészítés:
Hamis pörköltet készítünk, vöröshagyma, hús, fűszerek, só hozzáadásával, azaz a pirospaprika fűszer helyett kurkuma port használunk. A főzési folyamat vége felé, hogy több szószos ragunk maradjon, célszerű hámozott, magozott cukkini darabokat is a hús mellé adagolni. Amikor a húscsíkok elég omlóssá váltak, a “pörköltszaftból” kiszedegetjük, félretesszük őket. A visszamaradt ragut turmixgépbe kanalazzuk és krémesre turmixoljuk, kevés növényi tejjel. Ezután kóstolgatással beállítjuk a számunkra megfelelő ízt, kerülhet bele citromlé, dijoni mustár, só, növényi tej.
A gnocchi elkészítése nagyon egyszerű: a szárazanyagokat egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük. Az édesburgonya pürét a zsírral kikeverjük és a szárazanyagokhoz adagoljuk, a tésztát a kezünkkel összegyúrjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük. Onnan kivéve szilikon lapon, egy villa segítségével kedvünk szerint formázzuk, majd enyhén sós, forró vízben pár perc alatt kifőzzük. A vízből kivett gnocchi darabokat zsírral meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze.
A hússal és mustáros szósszal tálaljuk.