Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A barackokhoz keverjük hozzá a citromsavat. Ezután egy magas falú főzőedénybe tegyük fel főzni. Forrástól számítva kb. egy órán keresztül gyakori kevergetés mellett főzzük. Az édesítővel keverjük össze a kimért pektint és szórjuk a lekvárhoz, majd botmixerezzük össze. Még kb. 10 percig kevergetve főzzük, forrón szedjük csavaros tetejű kisüvegekbe és befőzőautomatában 85 Celsius fokon 30 percig automatázzuk. Befőzőautomata hiányában állítsuk az üvegeket fejre és tegyük dunsztoló dobozba teljes kihűlésig, ami kb. 1-2 nap.

Recept
recipe image
Recept neve
Sárgabaracklekvár
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő