Ropogós fagylaltos tölcsér – Gyümölcsfagyival

Beküldte: Kunné Bea

6-8 adag

Tölcsér hozzávalói:

  • 3 tojásfehérje
  • 30 gramm darált eritritol /Nature Cookta/
  • 50 gramm szezámmagliszt /Nature Cookta/
  • 40 gramm kókuszolaj /Nature Cookta/

Tölcsér elkészítése:

Előrebocsátom, hogy a tölcséreket egyszerűbb elkészíteni, mint amilyennek itt a leírásban tűnik! 🙂

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük az eritritollal. Keverjünk hozzá a szezámmaglisztből 30 grammot, majd csorgassuk hozzá a szobahőmérsékletű kókuszolajat, közben folyamatosan keverjük. Végül a maradék szezámmaglisztet is adjuk hozzá. A sütőformát vékonyan kenjük ki kókuszolajjal, melegítsük fel, hogy jó forró legyen. Egyenként süssük ki a tésztát, úgy hogy egy evőkanálnyi masszát rakjunk mindig a közepébe. Óvatosan nyomjuk össze a formát és fordítsuk meg a gázrózsa felett, hogy a forma másik oldalán is egyenletesen érje a hő. Nem kell sokáig sütni, szép világos színű legyen a tészta. Finoman fellazítjuk és tálcára rakjuk. Tölcsér formára tekerjük és egy gumigyűrűvel rögzítjük, hogy megtartsa a formáját. Minden kanál tészta előtt kenjük ki a sütőt. A tölcsérek 5 perc után ropogósak lesznek és másnapra sem puhulnak meg. A tölcsérek belsejét olvasztott csokival kikenhetjük.

Gyümölcsfagyi hozzávalói:

  • 3 db érett banán
  • 30 dkg fagyasztott eper

Gyümölcsfagyi elkészítése:

A felkarikázott banánokat és a fagyott epret összeturmixoljuk.

Fagylaltos kanállal azonnal adagolhatjuk a tölcsérekbe.