Ropogós fagylaltos tölcsér – Gyümölcsfagyival
Beküldte: Kunné Bea
6-8 adag
Tölcsér hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 30 gramm darált eritritol /Nature Cookta/
- 50 gramm szezámmagliszt /Nature Cookta/
- 40 gramm kókuszolaj /Nature Cookta/
Tölcsér elkészítése:
Előrebocsátom, hogy a tölcséreket egyszerűbb elkészíteni, mint amilyennek itt a leírásban tűnik! 🙂
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük az eritritollal. Keverjünk hozzá a szezámmaglisztből 30 grammot, majd csorgassuk hozzá a szobahőmérsékletű kókuszolajat, közben folyamatosan keverjük. Végül a maradék szezámmaglisztet is adjuk hozzá. A sütőformát vékonyan kenjük ki kókuszolajjal, melegítsük fel, hogy jó forró legyen. Egyenként süssük ki a tésztát, úgy hogy egy evőkanálnyi masszát rakjunk mindig a közepébe. Óvatosan nyomjuk össze a formát és fordítsuk meg a gázrózsa felett, hogy a forma másik oldalán is egyenletesen érje a hő. Nem kell sokáig sütni, szép világos színű legyen a tészta. Finoman fellazítjuk és tálcára rakjuk. Tölcsér formára tekerjük és egy gumigyűrűvel rögzítjük, hogy megtartsa a formáját. Minden kanál tészta előtt kenjük ki a sütőt. A tölcsérek 5 perc után ropogósak lesznek és másnapra sem puhulnak meg. A tölcsérek belsejét olvasztott csokival kikenhetjük.
Gyümölcsfagyi hozzávalói:
- 3 db érett banán
- 30 dkg fagyasztott eper
Gyümölcsfagyi elkészítése:
A felkarikázott banánokat és a fagyott epret összeturmixoljuk.
Fagylaltos kanállal azonnal adagolhatjuk a tölcsérekbe.