Laczkó Zsuzsanna receptje
Glutén-, állati tej-, tojásmentes, vegán recept
Hozzávalók:
- 80 gramm quinoa tej
- 1-2 teáskanál dijoni mustár
- 1 teáskanál (ízlés szerint) bio citrom leve
- 1/2 teáskanál (vagy ízlés szerint) Nature Cookta Parajdi só
- 80 gramm olívaolaj (más hidegen sajtolt olajjal is működik, pl. Nature Cookta Lenmagolaj, Nature Cookta Szőlőmagolaj), de kókuszolajjal ne készítsük!
Elkészítés:
Magasfalú edénybe vagy pohárba pakoljuk a hozzávalókat a fenti sorrendet megtartva, (quinoa tej, dijoni mustár, citromlé, só, olaj). Ezután a botmixerrel a legmagasabb fokozaton, kb. 30 másodperc alatt (fel és le történő mozgással óvatosan, hogy ne fröccsenjen ki, de azért levegőt kapjon a massza) homogénné keverjük. Fontos, hogy magasfalú pohárban legyenek a hozzávalók, épp hogy csak a botmixer feje beleférjen az edénybe. Nagyjából 30 másodpercnél tovább ne mixeljük, mert túl folyóssá válhat. Ha szeretnénk, akkor még utána ízesíthetjük törött borssal vagy sóval, citromlével. Utánízesítést követően már elég kanállal átkeverni.