Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók a tésztához:
- 100 gramm Nature Cookta Napraforgóbél liszt,
- 30 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
- 20 gramm lenmagőrlemény (kávédarálón megőrölt lenmag),
- 20 gramm Nature Cookta Bambuszrost,
- 20 gramm Nature Cookta Útifű maghéj liszt,
- 120 gramm burgonya vagy édesburgonya,
- 250 ml víz,
- 1 evőkanál N&Z Kókuszolaj,
- 5 gramm Nature Cookta Himalája só,
- 3 gramm Nature Cookta Szódabikarbóna,
- 20 gramm bio almaecet.
Töltelék: házi ketchup vagy pizzaszósz, zöld fűszerek, inaktív mentes élesztőpehely (opcionális).
Elkészítés:
A burgonyát 250 ml sós vízben puhára főzzük, hozzáadjuk a kókuszolajat és az almaecetet, majd turmixoljuk. A kimaradó hozzávalókat / szárazanyagokat egy tálba kimérjük és alaposan összekeverjük. Ráöntjük a meleg nedvesanyagot a szárazakra és előbb kanállal, később kézzel egyenletes állagúra gyúrjuk. Ezután félretesszük pihenni kb. 30 percre. Szilikonos lapon – szükség esetén bambuszrost vagy tápióka keményítő alálisztezéssel -, fél-egy ujjnyi vékony téglalapra nyújtjuk, megkenjük házi ketchuppel vagy pizzaszósszal, megszórjuk friss zöld (ennek hiányában szárított) aprított bazsalikommal, oregánóval, inaktív mentes élesztőpehellyel. Szorosan feltekerjük, ujjnyi vastag karikákra szeleteljük és tepsibe sorakoztatjuk. A csigák kissé növekedni fognak sütés közben, ezért ne rakjuk szorosan a sütőlapra. 200 Celsius fokra előmelegített villany sütőben (alsó-felső, de nem légkeverés) 20 percig, majd 180 Celsius fokra mérsékelve még kb. 20 percig sütjük. A sütési idő sütőnként változhat, mindig kísérjük figyelemmel. Rácson hűtjük ki őket. Csak kihűlve fogyasszuk.