Paradicsomos tészta sonkamorzsával

Beküldte: Káró-Gáyer Szilvia

Hozzávalók 4 főre:

Tészta:

  • 120 gramm kókusztej
  • 1 tojás
  • 3 gramm Nature Cookta Himalája só
  • 25 gramm Nature Cookta Útifű maghéj

Minden alapanyagot összekeverni és összegyúrni. Tésztanyújtó géppel a 3-as méretig ajánlom nyújtani. Forró, lobogó sós, olíva olajos vízben megfőzzük.

Mártás:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl paradicsomlé
  • 2 db paradicsom
  • 100 gramm reszelt mozzarella
  • 90 gramm pármai sonka
  • 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
  • 10 gramm Nature Cookta Himalája só
  • 2 lapos evőkanál Nature Cookta Eritritol

Az olívaolajon a vöröshagymát üvegesre kell pirítani. A 2 db paradicsomot blansírozzuk, leszedjük a héját, és felkockázzuk, majd a vöröshagymához tesszük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd ízesítjük a sóval, borssal, eritritollal, majd hozzáteszünk néhány friss bazsalikomlevelet. Hagyjuk rotyogni, eközben felszeljük a pármai sonkát csíkokra, majd beletesszük, hagyjuk pár percig, majd kiszedjük a bazsalikomleveleket. Levesszük a gázról és hozzákeverjük a mozzarella sajtot. Majd belekeverjük a tésztát és tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc