Paleo rakott zöldség

Beküldte: Varga-Keczkó Zsuzsanna

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb édesburgonya
  • pár brokkolirózsa
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1 szál füstölt, házi kolbász
  • 6 db keményre főtt tojás
  • 2 db tojássárga
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db Cocomas
  • vágott snidling
  • 2 evőkanálnyi Nature Cookta Kókuszliszt
  • 2-3 evőkanálnyi Nature Cookta Útifű maghéj
  • Nature Cookta Kókuszolaj

Elkészítés:

Én jénai tálban készítettem el. Megfőztem a tojásokat, sós vízben megpároltam a darabolt zellert, karikázott sárgarépát, brokkolirózsákat. Kikentem olvasztott kókuszolajjal, belekarikáztam az édesburgonyát az aljára egy rétegben. Erre szórtam a vöröshagymát felszeletelve, majd kolbászkarikákat, tojásszeleteket terítettem rájuk. Ezt beterítettem a párolt sárgarépa-zeller egyvelegével. A Cocomasban elkevertem a tojássárgákat, kókuszlisztet, vágott snidlinget és a felét rálocsoltam a rakottasra. Ezt addig rétegezzük míg az edényünk megtelik. A tetejére újabb sor édesburgonya került, majd rátettem a brokkolirózsákat. Rálocsoltam a maradék cocomasos öntetet, maradék kókuszolajat és megszórtam útifű maghéjjal. Az edény tetejével lefedve 180 fokon sütöttem kb. 1 óráig, míg az édesburgonya meg nem sült és az ízek össze nem értek.

A recept 4 személyre készült és sütési idővel együtt kb 1,5-2 óra alatt készült el.