Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárazanyagokat kimérjük, összekeverjük, majd a püréket langyosan egybeturmixoljuk. A szárazanyagokat a tökpürével elvegyítjük, alaposan összedolgozzuk, és hideg helyre tesszük pihenni minimum fél órát.
Tapadásmentes tepsibe (gáztepsi méret) egyengetjük egy vizezett kanál hátlapjával vagy vizes-zsíros kézzel.
Kb. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben sütjük alsó-felső sütési beállítással kb. 25-30 percig vagy amíg szép barnás színt nem kap. Sütés közben egy alkalommal kivesszük és villával több helyen megszurkáljuk, hogy egyenletesebben süljön, és ne púposodjon fel. Minél gyorsabban visszatesszük sütni. Rácson hűtjük, hidegen szeleteljük.

Recept
recipe image
Recept neve
Olaszos lepénykenyér
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő