Hozzávalók:
- 100 gramm Nature Cookta Szezámmagliszt,
- 70 gramm aranysárga lenmagliszt,
- 25 gramm Nature Cookta Bambuszrost,
- 5 gramm Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna,
- 3 gramm Nature Cookta étkezési Citromsav,
- 5 gramm Nature Cookta étkezési Parajdi só,
- 150 gramm sütőben sült sütőtök húsa (Nagydobosi)
- 250 gramm puhára párolt cukkini- vagy tökpüré,
- olaszos fűszerek szárítva vagy zölden ízlés szerint (bazsalikom, oregánó, rozmaring, stb.)
Elkészítés:
A szárazanyagokat kimérjük, összekeverjük, majd a püréket langyosan egybeturmixoljuk. A szárazanyagokat a tökpürével elvegyítjük, alaposan összedolgozzuk, és hideg helyre tesszük pihenni minimum fél órát.
Tapadásmentes tepsibe (gáztepsi méret) egyengetjük egy vizezett kanál hátlapjával vagy vizes-zsíros kézzel.
Kb. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben sütjük alsó-felső sütési beállítással kb. 25-30 percig vagy amíg szép barnás színt nem kap. Sütés közben egy alkalommal kivesszük és villával több helyen megszurkáljuk, hogy egyenletesebben süljön, és ne púposodjon fel. Minél gyorsabban visszatesszük sütni. Rácson hűtjük, hidegen szeleteljük.