Nature Cookta termékek

A Nature Cookta a természetes alapanyagok folyamatosan bővülő tárháza, amelyből a lisztek, segédanyagok, cukorhelyettesítők, kakaóporok, sók és olajok sem hiányozhatnak.
A ‘sima’ konyhai alapanyagok mellett kínálatunkban megkülönböztetünk feldolgozatlan, azaz ‘basic’ (NC Útifű maghéj) és ‘special’ (NC special Tápióka keményítő, NC special Tápióka keményítő Low Carb, NC Aszkorbinsav, NC Citromsav, NC Konjacliszt, NC Pektin) termékeket is.

Egy-egy élelmiszer beillesztése kis praktika a napi étrendben, de nagy lépés a reformkonyha kialakítása felé vezető úton! Próbálja ki a Nature Cookta termékcsaládot és győzzék meg saját tapasztalatai!

 

A Nature Cookta lisztjei

A Nature Cookta lisztekkel kenyereket, muffinokat, különleges süteményeket és péksüteményeket is készíthetünk, némelyeket pedig szószokhoz és panírozáshoz is alkalmazhatunk. Fogyasztásuk után kevésbé érzünk késztetést a nassolásra. Mivel nagy mennyiségben képesek folyadék és zsiradék felvételére, ezért sűrítésre is kiválóak.

A hagyományos liszt helyettesítésére a maglisztek számos lehetősége közül választhat:
NC Tökmagliszt, NC Mákliszt, NC Szezámmagliszt, NC Szőlőmagliszt, NC Szőlőmag finom-őrlemény, NC Napraforgóbél liszt, NC Törökmogyoróliszt, NC Mandulaliszt, NC Kókuszliszt, NC Lenmagliszt, NC Amarántliszt, NC Kendermagliszt, NC Makadámdióliszt, NC Útifű maghéj liszt, NC Homoktövisbogyó liszt, NC Csipkebogyóliszt

A Nature Cookta maglisztek vegyszermentes készítésekor a friss alapanyagból hidegen kisajtolják az olajat, majd a búzaliszthez hasonló, finom állagúra őrlik. Eredményül sokféleképpen felhasználható, sütésre is alkalmas, jellegzetes ízű, csökkentett olajtartalmú lisztet kapunk. Mindez hozzájárul a biztonságos sütéséhez, káros anyagok felszabadulása nélkül. A főzés során az olajtartalmat tetszőlegesen mi magunk pótolhatjuk. A hidegsajtolásos eljárásnak köszönhetően a Nature Cookta maglisztek hasznos beltartalmi értékkel rendelkeznek (vízoldékony vitamin, ásványianyag, rost és fehérje).

A termékskálánkon olyan különleges őrlemények is helyet kapnak, amelyek előállításukban különböznek a maglisztektől.
A NC Gesztenyelisztet szárítják, majd géppel hántolják. A törmelékek eltávolítása után az egészet átszitálják. Fém tárolókban szállítják, majd géppel és kézzel is átválogatják, ezután őrlik finomra.
A NC Fekete ribiszke liszt készítése során pedig első lépésként kipréselik a gyümölcs levét, majd a kapott folyadék-mentesített gyümölcshúst héjával együtt megszárítják, végül pedig liszt finomságúra őrlik.
A NC Konjaclisztet az ördögnyelv gyökérgumójából nyerik ki. Először aprítják a gyakran több kilogramm súlyú gumót, majd ezt követi a szárítása és az őrlése.

 

A Nature Cookta konyhai ‘segédanyagai’

Ha éppen nem találunk otthon lisztet, sűríthetünk a manióka növény gyökerének kivonataival (NC special Tápióka keményítő, NC special Tápióka keményítő Low Carb), valamint az útifű maghéj (NC basic Útifű maghéj) felhasználásával is: biztosan ropogós pékárukat kapunk.

A fehér, kristályos szemcséjű NC Szódabikarbóna többfunkciós segítség otthonában. Nem csak a zöldségek, gyümölcsök tisztítására kiváló, hanem sütésnél a sütőpor helyettesítésére is. Elég egy csipetnyi a belőle, s a húsok puhábbra sülnek.

A NC Aszkorbinsav az elkészített tésztát könnyedebb állagúvá varázsolja. A 100%-ban természetes, L-aszkorbinsavból készült, étkezési célokra alkalmas adalékanyag a befőttek és lekvárok készítésénél is elengedhetetlen segítség.

Hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője a NC Citromsav, kellemes citromos ízt varázsol.

Az NC Pektin zselészerűvé, kocsonyássá változtatja a folyékony halmazállapotú anyagokat, felhasználásával ínycsiklandóan finom lekvárok, zselék, dzsemek készíthetőek.

 

A Nature Cookta cukorhelyettesítői

Manapság egyre nagyobb teret hódítanak az ételeink édesítésére szolgáló alternatívák.
A Nature Cookta természetes édesítők (NC Nyírfacukor, NC Eritritol) olyan növényi édesítőszerek, amelyek a hagyományos cukor legkitűnőbb helyettesítői.

 

A Nature Cookta kakaóporai

Különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódnak a bársonyosan lágy ízű Nature Cookta kakaóporok (NC Holland Kakaópor 10-12%; NC Holland Kakaópor 20-22%). Díszítéshez, csokoládékhoz vagy lisztekhez keverve is nagyszerűen felhasználhatóak.

 

A Nature Cookta sói

A Nature Cookta sókkal teljes mértékben kiválthatóak a hagyományos asztali sók. Ezek a természetes, emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajták meg tudták őrizni ásványianyag tartalmukat. (NC Himalája só fehér, NC Himalája só rózsaszín, NC Himalája só sötét rózsaszín, NC Himalája só fekete, NC Parajdi Étkezési Só) Nem jódozottak és nem tisztítottak, továbbá mentesek minden adalékanyagtól.

 

A Nature Cookta olajai

A Nature Cookta olajok (NC VCO Kókuszolaj, NC Kókuszolaj, NC Mandulaolaj, NC Kakaóvaj, NC Lenmagolaj, NC Máriatövismag-olaj, NC Mákolaj, NC Szőlőmagolaj) sokoldalúan felhasználhatóak, felhasználásukkal minden alkalommal igazán ízletes fogásokat készíthet.