Hozzávalók a narancsos, levendulás szilvadzsemhez:
1 kg szilva, kimagozva
2 narancs leve
1 tk. szárított levendulavirág
100 g Nature Cookta Eritritol
15 g Nature Cookta Pektin
A szilvadzsem elkészítése:
A szilvát negyedekbe vágjuk, a narancslével, a levendulával együtt lábasba tesszük, folyamatosan – közepes lángon – kevergetve felforraljuk. Amikor a szilva már félig megpuhult, a felét botmixerrel leturmixoljuk. A pektint a cukorral elkeverjük, a gyümölcshöz adjuk.
A dzsemet további 5 percig forraljuk. Csírátlanított üvegekbe töltjük. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítjuk, majd a lekvárt száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ez a mennyiség kb. 2 db 2,5 dl-es üveghez elegendő. Felbontás után néhány napon belül el kell fogyasztani, hűtőben kell tárolni, mert nem tartalmaz tartósítószert.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.