narancsos_400Hozzávalók a narancsos, levendulás szilvadzsemhez:

1 kg szilva, kimagozva
2 narancs leve
1 tk. szárított levendulavirág
100 g Nature Cookta Eritritol
15 g Nature Cookta Pektin

A szilvadzsem elkészítése:

A szilvát negyedekbe vágjuk, a narancslével, a levendulával együtt lábasba tesszük, folyamatosan – közepes lángon – kevergetve felforraljuk. Amikor a szilva már félig megpuhult, a felét botmixerrel leturmixoljuk. A pektint a cukorral elkeverjük, a gyümölcshöz adjuk.
A dzsemet további 5 percig forraljuk. Csírátlanított üvegekbe töltjük. Az üvegeket 5 percig fejtetőre állítjuk, majd a lekvárt száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ez a mennyiség kb. 2 db 2,5 dl-es üveghez elegendő. Felbontás után néhány napon belül el kell fogyasztani, hűtőben kell tárolni, mert nem tartalmaz tartósítószert.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

 

Recept
recipe image
Recept neve
Narancsos, levendulás szilvadzsem
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)