Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az elkészítési mód ugyanaz, mint a Zabpelyhes ropogós – knäckebrot receptnél:
A zöldségeket a vízzel zsiradékkal vegyítjük, a szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd az egészet egybedolgozzuk. Hűvös helyen pihentetjük (akár több óra hosszan is lehet). Zsiradékkal kikent tapadásmentes lapon egyenletesen elkenegetjük a masszát, forró 200 Celsius fokos sütőben 10 percig sütjük. Beirdaljuk, ezután még kb. 20-30 perc sütés kell 150-170 Celsius fokon, vagy amíg a szélek elkezdenek barnulni, de az illatból is következtethetünk az elkészültségére. Tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor már szilárd a perforáció mentén könnyen széttördeljük.

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •