Hozzávalók:
- 50 gramm Nature Cookta Gluténmentes Zabpehely,
- 20 gramm lenmagőrlemény,
- 30 gramm Nature Cookta Gluténmentes Hajdinaliszt,
- 50 gramm Nature Cookta Napraforgóbél liszt,
- 5 gramm Nature Cookta Himalája só rózsaszín,
- ízlés szerint fűszerek: pl. őrölt kömény, őrölt bors stb.
- 50 gramm nyers reszelt sárgarépa,
- 100 gramm nyers reszelt cukkini,
- kb. egy-két centis darab gyömbér reszelve,
- 20 ml tetszőleges zsiradék,
- 100 ml víz.
Elkészítés:
Az elkészítési mód ugyanaz, mint a Zabpelyhes ropogós – knäckebrot receptnél:
A zöldségeket a vízzel zsiradékkal vegyítjük, a szárazanyagokat alaposan elkeverjük, majd az egészet egybedolgozzuk. Hűvös helyen pihentetjük (akár több óra hosszan is lehet). Zsiradékkal kikent tapadásmentes lapon egyenletesen elkenegetjük a masszát, forró 200 Celsius fokos sütőben 10 percig sütjük. Beirdaljuk, ezután még kb. 20-30 perc sütés kell 150-170 Celsius fokon, vagy amíg a szélek elkezdenek barnulni, de az illatból is következtethetünk az elkészültségére. Tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor már szilárd a perforáció mentén könnyen széttördeljük.