Mogyorós-csokoládés süti
Beküldte: Kovács Dániel
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás
- 8 dkg nyírfacukor
- 6 dkg Nature Cookta Mandulaliszt
- 4 dkg őrölt, pörkölt törökmogyoró
- 2 dkg gluténmentes zabliszt
- 1 ek Nature Cookta Tápióka keményítő
- 1 kk Nature Cookta Aszkorbinsav
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
- csipet Nature Cookta Parajdi só
Krém:
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg őrölt, pörkölt törökmogyoró
- 0,5 dl kókusztejszín
- 0,5 dl kávé
- 5 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
- 1 db érett avokádó
- ízlés szerint rum
Díszítés:
- 2 dl kókusztejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg durvára vágott, pörkölt törökmogyoró
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolajat, a többi hozzávalót összekeverjük és a habbá vert fehérjével lazán hozzákeverjük a sárgájához. Kb. 24*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt elkeverjük 0,5 dl kávéval, majd forrásig melegítjük, hozzáadjuk a 15 dkg étcsokoládét és az 5 dkg kókuszolajat, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
- A kihűlt piskótából kb. 5 cm-es kerek, sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki. A megmaradt piskótaszélekből morzsát készítünk. A hűtőben tárolt bontatlan kókusztejszínt kb. 30 percre a fagyasztóba helyezzük.
- A kihűlt krémhez hozzákeverjük az őrölt mogyorót, a pürésített avokádót és ízlés szerint rumot keverünk hozzá.
- A piskótakorongok oldalát körbekenjük krémmel és a szélekből készített morzsával bepanírozzuk, a többi krémet nyomózsákba rakjuk és rányomjuk a tetejére, végül a habbá vert kókusztejszínnel, olvasztott étcsokoládéval és durvára vágott mogyoróval díszítjük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 60 perc + pihentetés, sütés
Mennyiség: kb. 5 fő