Mogyorós-csokoládés süti

Beküldte: Kovács Dániel

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg nyírfacukor
  • 6 dkg Nature Cookta Mandulaliszt
  • 4 dkg őrölt, pörkölt törökmogyoró
  • 2 dkg gluténmentes zabliszt
  • 1 ek Nature Cookta Tápióka keményítő
  • 1 kk Nature Cookta Aszkorbinsav
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 2 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
  • csipet Nature Cookta Parajdi só

Krém:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg őrölt, pörkölt törökmogyoró
  • 0,5 dl kókusztejszín
  • 0,5 dl kávé
  • 5 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
  • 1 db érett avokádó
  • ízlés szerint rum

Díszítés:

  • 2 dl kókusztejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg durvára vágott, pörkölt törökmogyoró

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük az olvasztott kókuszolajat, a többi hozzávalót összekeverjük és a habbá vert fehérjével lazán hozzákeverjük a sárgájához. Kb. 24*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt elkeverjük 0,5 dl kávéval, majd forrásig melegítjük, hozzáadjuk a 15 dkg étcsokoládét és az 5 dkg kókuszolajat, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
  4. A kihűlt piskótából kb. 5 cm-es kerek, sima szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki. A megmaradt piskótaszélekből morzsát készítünk. A hűtőben tárolt bontatlan kókusztejszínt kb. 30 percre a fagyasztóba helyezzük.
  5. A kihűlt krémhez hozzákeverjük az őrölt mogyorót, a pürésített avokádót és ízlés szerint rumot keverünk hozzá.
  6. A piskótakorongok oldalát körbekenjük krémmel és a szélekből készített morzsával bepanírozzuk, a többi krémet nyomózsákba rakjuk és rányomjuk a tetejére, végül a habbá vert kókusztejszínnel, olvasztott étcsokoládéval és durvára vágott mogyoróval díszítjük, majd tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 60 perc + pihentetés, sütés

Mennyiség: kb. 5 fő