Mini rakott palacsinta cékla-alma krémmel
Beküldte: Nagy Józsefné Éva
Elegendő 3-4-főre
Hozzávalók:
- 4 evőkanál Nature Cookta Bambuszrost
- 3 evőkanál Nature Cookta Kendermagliszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál olvasztott Nature Cookta Kókuszolaj
- 1 dl tej
- 1 dl szóda
- 1 kicsi reszelt alma
- 1 teáskanál eritrit
- 1 csipet só
- 1 kisüveg saját készítésű cékla-alma krém
A cékla-alma krém hozzávalói:
- 1 kg cékla
- 2 kg alma
- minimális édesítésre 1 evőkanál eritrit
Elkészítés:
A krém készítése:
A céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, sütőtasakba tesszük. Öntünk hozzá 1 dl vizet és kb. 40 percig sütjük.
Az almát alapos mosás után magházát kivágjuk és ha szép a héja, rajtahagyjuk. Szintén felkockázzuk, ehhez nem kell víz, a tasak száját csak behajtjuk kb. 15-20 perc alatt megpuhul, majd a céklával együtt egy nagyobb edénybe öntjük és botmixerrel pépesítjük. Feltesszük a gázra és az édesítő hozzáadásával, sűrűn kevergetve összefőzzük, forrón üvegekbe rakjuk. Én a tartósítást úgy oldom meg, hogy az ujjammal minden üveg száját körbekenem, majd celofánt teszek a zárókupak alá és száraz dunsztba teszem.
A rakott palacsinta elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük, hogy sűrűbb legyen mint az átlagos palacsintatészta, kicsit állni hagyjuk, majd palacsintasütőbe kisütjük. 6-8 db lesz belőle, sütéskor mindegyik alá pici kókuszolajat teszünk. Majd megkenjük a cékla-alma krémmel, egymásra rakjuk és a tetejét is meglocsoljuk.