Mini rakott palacsinta cékla-alma krémmel

Beküldte: Nagy Józsefné Éva

Elegendő 3-4-főre

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál Nature Cookta Bambuszrost
  • 3 evőkanál Nature Cookta Kendermagliszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott Nature Cookta Kókuszolaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl szóda
  • 1 kicsi reszelt alma
  • 1 teáskanál eritrit
  • 1 csipet só
  • 1 kisüveg saját készítésű cékla-alma krém
A cékla-alma krém hozzávalói:
  • 1 kg cékla
  • 2 kg alma
  • minimális édesítésre 1 evőkanál eritrit

Elkészítés:

A krém készítése:

A céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, sütőtasakba tesszük. Öntünk hozzá 1 dl vizet és kb. 40 percig sütjük.
Az almát alapos mosás után magházát kivágjuk és ha szép a héja, rajtahagyjuk. Szintén felkockázzuk, ehhez nem kell víz, a tasak száját csak behajtjuk kb. 15-20 perc alatt megpuhul, majd a céklával együtt egy nagyobb edénybe öntjük és botmixerrel pépesítjük. Feltesszük a gázra és az édesítő hozzáadásával, sűrűn kevergetve összefőzzük, forrón üvegekbe rakjuk. Én a tartósítást úgy oldom meg, hogy az ujjammal minden üveg száját körbekenem, majd celofánt teszek a zárókupak alá és száraz dunsztba teszem.

A rakott palacsinta elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverjük, hogy sűrűbb legyen mint az átlagos palacsintatészta, kicsit állni hagyjuk, majd palacsintasütőbe kisütjük. 6-8 db lesz belőle, sütéskor mindegyik alá pici kókuszolajat teszünk. Majd megkenjük a cékla-alma krémmel, egymásra rakjuk és a tetejét is meglocsoljuk.