Meglepi tekercs, Nature Cooktának

Beküldte: Putóczki Gáborné

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 2 ek rizsliszt
  • 2 ek Nature Cookta Kókuszliszt
  • 2 ek Nature Cookta Holland Kakaó
  • 5 ek Nature Cookta Eritritol
A töltelékhez:
  • 10 dkg kókuszreszelék (nekem a kókusztejből visszamaradt pép)
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg nyírfaporcukor

Elkészítése:

A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, az eritritet, majd lassú fordulatszámnál a liszteket és a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, kb. 10 perc alatt.
Elkészítjük a krémet, a porcukrot és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és azzal is összekeverjük.
Én nem szoktam a piskótát konyharuhába tekergetni, mert ha nem sütöm túl, így is-úgy is szépen tekerhető, ha meg túl sül, így sem-úgy sem….
Tehát rákenem a piskótára a krémet, feltekerem, ha több krémmel dolgoztam volna kívülre is maradt volna… nah de megoldottam, egy kis házi cukor nélküli lekvárral lekentem, és a képen látható módon díszítettem. 😀

Előkészület: 10 perc
Sütés, kb. 10 perc (ez idő alatt már készülhet a krém)
Betöltés, feltekerés: 10 perc
Díszítés (ha kész marcipánnal/fondanttal dolgozunk): 20 perc
Összesen: 50 perc
Kb. 10 nem túl vékony szelet lett belőle