Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A meggyet feltesszük főni, közepes lángot állítsunk be, hogy véletlenül se égjen le. Hagyjuk, hogy magától levet eresszen. Ha már bőven eresztett levet, akkor érdemes pár darab 1-2 dl-es üvegbe a leszűrt meggyléből kivenni. (Jó lesz télen elővenni a teljesen natúr “meggyivólevet”.)
A fennmaradó gyümölcsöket tovább rotyogtatjuk úgy, hogy elfelezzük. Az egyik felét botmixerrel pépesítjük, és a pépes masszába beleszórjuk az előzetesen pektinnel elkevert édesítőt. Ezután egybeöntjük és még kb. 5-10 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha igényli még pótoljuk az édesítőt.
Forrón, csavaros tetejű kisüvegekbe szedjük és 85 Celsius fokon 30 percig automatázzuk. Befőzőautomata hiányában forrón fejreállítjuk a lekvárokat és kb. 2 napig – teljes kihűlésig – dunsztoló dobozba tesszük.

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •