Meggyes-gesztenyés süti

Beküldte: Kovács Dániel

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:
  • 5 tojás,
  • 10 dkg nyírfacukor,
  • 6 dkg Nature Cookta Gesztenyeliszt,
  • 4 dkg Nature Cookta Amarántliszt,
  • 2 dkg Nature Cookta Napraforgóbél liszt,
  • 1 tk aszkorbinsav,
  • 1 kk szódabikarbóna,
  • 2 dkg Nature Cookta Kókuszolaj,
  • egy csipet Himalája só
A gesztenyés krém hozzávalói:
  • 60 dkg natúr gesztenyemassza,
  • 1 dl narancslé,
  • 2 dl kókusztej,
  • 1 ek méz,
  • 2 dkg reszelt gyömbér,
  • 15 dkg étcsokoládé édesítőszer (eritritol, stevia),
  • 1 dl kókusztejszín,
  • 5 dkg Nature Cookta Kókuszolaj,
  • ízlés szerint rum,
  • porrá őrölt eritrit,
  • őrölt fahéj,
  • karobpor
A meggyes krém hozzávalói:
  • 15 dkg fagyasztott meggy,
  • 1 ek méz,
  • 2 dkg Nature Cookta Tápióka keményítő
Díszítés:
  • 5 dl kókusztejszín,
  • 5 dkg porrá őrölt eritrit,
  • 2 dkg express zselatin fix,
  • 10 dkg étcsokoládé édesítőszerrel (eritritol, stevia),
  • 5 dkg natúr gesztenyemassza

Elkészítés:

1. A natúr gesztenyemasszát beízesítjük, ízlés szerint adunk hozzá eritritet, rumot, karobport, őrölt fahéjat. A beízesített gesztenyemasszából 15 dkg-ot félreteszünk, a többit áttörjük és elkeverjük a narancslével, kókusztejjel, mézzel, reszelt gyömbérrel, forrásig melegítjük, majd kihűlésig félretesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a fagyasztott meggyet felengedjük.
3. 1 dl kókusztejszínt kevés rummal elkeverjük, forrásig melegítjük, hozzáadjuk a 15 dkg étcsokoládét és az 5 dkg kókuszolajat, elkeverjük, miután elolvadt a csoki és a kókuszolaj kihűlésig félretesszük.
4. A piskótához a tojást jól kihabosítjuk a nyírfacukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjükaz olvasztott kókuszolajat, a többi hozzávalót összekeverjük és lazán hozzákeverjük a kihabosított tojáshoz. Kb. 30*42 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. A napraforgóbél liszt miatt kicsit zölddé válik a megsült piskóta, de a minőségét nem befolyásolja.
5. A meggyet a mézzel összemelegítjük, pürésítjük, majd a keményítővel besűrítjük.
6. A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen levágjuk és morzsát készítünk belőle, (a morzsához keverhetünk darált lenmag, szezámmag, napraforgómag keverékét).
7. A gesztenyés krémet összekeverjük az étcsokoládés krémmel. A félretett 10 dkggesztenyemasszából a piskóta hosszabbik oldalával megegyező hosszúságú, kb. 1 cmátmérőjű hengert sodrunk.
8. A leszélezett piskótát vékonyan megkenjük az összekevert gesztenyés-csokoládés krémmel és a hosszabbik oldalára helyezett gesztenyerúddal szorosan feltekerjük, majd kb. 30 percre afagyasztóba helyezzük.
9. A hűtőben tárolt kókusztejszínt kb. 30 percre a fagyasztóba helyezzük.
10. Az étcsokoládét (10 dkg) felolvasztunk, (kevés kókuszolajjal hígíthatjuk), majd a kifagyasztott piskótatekercset kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és az egyik oldalát kimártjuk a csokiba, ez lesz az alja. Miután a csoki megdermedt a piskótakorongok oldalát körbekenjük a gesztenyés-csokoládés krémmel és a szélekből készített morzsával bepanírozzuk. A többi krémetcsillagcsöves nyomózsákba rakjuk és körbenyomjuk a tetejét, de csak a szélét. A közepét a meggyes krémmel töltjük meg.
11. A lehűlt kókusztejszínt habbá verjük az expressz zselatinnal, ízesítjük az eritrittel, majdcsillagcsöves nyomózsákba rakjuk és rányomjuk a gesztenyés-meggyes krémre.
12. Végül a maradék gesztenyemasszával díszítjük, majd tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc + pihentetés, sütés

Mennyiség: 5 fő