makos_400Hozzávalók a máklisztes szelethez:

100 g darált mák
5 g Nature Cookta Mákliszt
5 g Nature Cookta Tápióka keményítő
100 g finomra őrölt mandula
½ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 rúd vanília kikapargatott magjai
4 L-es méretű tojás
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
1 kk. őrölt fahéj
60 g Nature Cookta Eritritol
15 g N&Z Kókuszolaj
kb. 100 g friss ribizli
kb. 100 g friss málna

A mákos szelet elkészítése:

A száraz alapanyagokat összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük az eritritollal, hozzácsorgatjuk a kókuszolajat. Amikor a keverék már habos, beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, a citrom héját, levét és a gyümölcsök felét. A tésztát 20 x 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt formába öntjük, a tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A süteményt kihűtjük, lágyan megszórjuk por eritritollal. Fagylalttal, csokoládészósszal vagy felvert tejszínhabbal kínáljuk.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Mákos szelet málnával és ribizlivel
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)