Hozzávalók a máklisztes szelethez:
100 g darált mák
5 g Nature Cookta Mákliszt
5 g Nature Cookta Tápióka keményítő
100 g finomra őrölt mandula
½ tk. Nature Cookta Szódabikarbóna
1 rúd vanília kikapargatott magjai
4 L-es méretű tojás
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
1 kk. őrölt fahéj
60 g Nature Cookta Eritritol
15 g N&Z Kókuszolaj
kb. 100 g friss ribizli
kb. 100 g friss málna
A mákos szelet elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük az eritritollal, hozzácsorgatjuk a kókuszolajat. Amikor a keverék már habos, beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, a citrom héját, levét és a gyümölcsök felét. A tésztát 20 x 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt formába öntjük, a tetejére szórjuk a maradék gyümölcsöt. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. A süteményt kihűtjük, lágyan megszórjuk por eritritollal. Fagylalttal, csokoládészósszal vagy felvert tejszínhabbal kínáljuk.
Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.