Mákos morzsóka (paleonudli)
Beküldte: Sajó Anna
Hozzávalók (személyenként):
- 1 egész tojás
- 1-2 ek. víz
- 1 kanál Nature Cookta Mákliszt (vagy mandula-, makadám-, vagy kókuszliszt)
- 1 teáskanál Nature Cookta Eritritol
- 1 teáskanálnyi Nature Cookta Lenmagolaj
- 1 csipet só
- 1 kk vanília aroma
- késhegynyi Nature Cookta Szódabikarbóna
- 1 ek citromlé
sütéshez:
- 1-2 ek. Nature Cookta Kókuszolaj
tetejére:
- frissen darált mákkal kevert őrölt Nature Cookta Eritritol
Elkészítés:
- A hozzávalókat (a citromlé kivételével) összekeverjük egy tálban, így laza palacsintatésztát kapunk. Kis időre félretesszük, hogy a mákliszt jól felszívhassa a vizet és kellően megdagadjon… (közben megdaráljuk a mákot!) Közvetlenül a sütés előtt hozzáadjuk a citromlevet is.
- Felforrósítjuk a kókuszolajat, beleöntjük a keveréket, és folyamatosan kevergetve, törögetve (krumplitörővel) morzsásra sütjük. Még forrón, hogy finomabb legyen, egy dekányi vajat (Ghee-t) olvaszthatunk rá.
- A nagymama öreg mákdarálóján megdarált mákot összekeverjük őrölt eritrittel és gazdagon a feltálalt “tésztára” szórjuk.
Elkészítési idő: pihentetéssel, mákdarálással együtt 20 perc