Mákos, mandulás, kókuszos, lenmagos, csokis kekszek

(Liszt-és cukormentes, diétás, kalóriaszegény kekszek)

Beküldte: Martinka Diána

Hozzávalók:

A kókuszos keksz:

  • 2 evőkanál Nature Cookta zsírtalanított Kókuszliszt,
  • 2 evőkanál kókuszreszelék,
  • egy teáskanál sütőpor,
  • csipet szódabikarbóna,
  • édesítő ízlés szerint vagy az édesítőszer édesítőerejétől függően,
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj és 1-2 evőkanál natúr joghurt,
  • vanília,
  • reszelt citromhéj

Gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ami ha túl száraz, tejjel vagy kókusztejjel, natúr joghurttal lazítható, ha túl híg, kókuszreszelékkel ellensúlyozható.
Golyókat formálunk, majd két tenyerünkkel lelapítjuk őket és megsütjük.
Precízebbek kinyújthatják és korongokat is szaggathatnak belőlük, sütés előtt kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.

A lenmaglisztes keksz:

  • 2 evőkanál Nature Cookta zsírtalanított Lenmagliszt,
  • 2 evőkanál zabkorpa,
  • egy teáskanál sütőpor,
  • csipet szódabikarbóna,
  • édesítő ízlés szerint vagy az édesítőszer édesítőerejétől függően, 2-3 evőkanál kókusz- vagy olívaolaj
  • és 1-2 evőkanál natúr joghurt

Gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ami ha túl száraz, tejjel vagy vízzel, natúr joghurttal lazítható, ha túl híg, több liszttel ellensúlyozható.
Golyókat formálunk, majd két tenyerünkkel lelapítjuk őket és megsütjük.
Precízebbek kinyújthatják és korongokat is szaggathatnak belőlük, sütés előtt lenmaggal is megszórhatjuk.

A mandulalisztes keksz:

  • 2 evőkanál Nature Cookta zsírtalanított Mandulaliszt,
  • 2 evőkanál darált mandula vagy zabkorpa,
  • egy teáskanál sütőpor,
  • csipet szódabikarbóna,
  • édesítő ízlés szerint vagy az édesítőszer édesítőerejétől függően, 2-3 evőkanál kókusz- vagy olívaolaj
  • és 1-2 evőkanál natúr joghurt, mandula aroma.

Gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ami ha túl száraz, tejjel vagy vízzel, natúr joghurttal lazítható, ha túl híg, több liszttel vagy darált mandulával ellensúlyozható.
Golyókat formálunk, majd két tenyerünkkel lelapítjuk őket és megsütjük.
Precízebbek kinyújthatják és korongokat is szaggathatnak belőlük, sütés előtt vágott mandulával is megszórhatjuk.

Máklisztes keksz:

  • 2 evőkanál Nature Cookta zsírtalanított Mákliszt
  • 2 evőkanál darált mák vagy zabkorpa
  • egy teáskanál sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • édesítő ízlés szerint vagy az édesítőszer édesítőerejétől függően,
  • 2-3 evőkanál kókusz- vagy olívaolaj
  • és 1-2 evőkanál natúr joghurt

Gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ami ha túl száraz, tejjel vagy vízzel, natúr joghurttal lazítható, ha túl híg, több liszttel ellensúlyozható.
Golyókat formálunk, majd két tenyerünkkel lelapítjuk őket és megsütjük.
Precízebbek kinyújthatják és korongokat is szaggathatnak belőlük, sütés előtt savanykás lekvárral is megkenhetjük, zabpehellyel megszórhatjuk a kekszeket.

Csokoládés keksz:

  • 2 evőkanál natúr zsírszegény kakaópor,
  • 2 evőkanál Nature Cookta zsírtalanított Mandulaliszt,
  • egy teáskanál sütőpor,
  • csipet szódabikarbóna,
  • édesítő ízlés szerint vagy az édesítőszer édesítőerejétől függően,
  • 2-3 evőkanál kókusz- vagy olívaolaj és 1-2 evőkanál natúr joghurt,
  • apróra vágott cukormentes csokidarabok

Gyúrható masszát kell, hogy kapjunk, ami ha túl száraz, tejjel vagy vízzel, natúr joghurttal lazítható, ha túl híg, több liszttel ellensúlyozható.
Golyókat formálunk, majd két tenyerünkkel lelapítjuk őket és megsütjük.
Precízebbek kinyújthatják és korongokat is szaggathatnak belőlük, sütés előtt kókuszreszelékkel is megszórhatjuk, sütés után diétás olvasztott csokival, vagy csokimázzal (kakaópor+ édesítő+víz vagy tej) is díszíthetjük.