Receptműves receptje

A kurkumás, darás sütemény (Sfouf) közel-keleti eredetű, a fő összetevőkön túl többféle változatban létezik.

Hozzávalók:

100 g kölesdara
50 g Nature Cookta Mandulaliszt
50 g Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt
100 g cukor (nyers nád)
1/2 csomag sütőpor (foszfátmentes)
1 csapott teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál őrölt fahéj
csipet Nature Cookta Himalája só
20 g kókuszolaj
2 teáskanál kandírozott narancshéj
2 teáskanál friss citromlé
2,5 dl forró víz
2-3 evőkanál szezámmag a tetejére

Elkészítés:

1. Melegítsük fel a vizet, gyújtsuk be a sütőt 180 fokra, béleljük ki sütőpapírral a sütőformát.
2. Egy keverőtálban keverjük össze a kölesdarát a forró vízzel, mérjük hozzá a cukrot, a csipet sót, adjuk hozzá a citromlevet és az olajat, valamint a fűszereket (kurkuma, fahéj), majd keverjük össze.
3. Adjuk a keverékhez a mandula- és zabpehelylisztet, a sütőport, végül keverjük hozzá a kandírozott narancshéjat.
4. Tegyük át a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg a tetejét pár csipet szezámmaggal, majd 180 fokon süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt.

Praktikák:

– gyömbéres, narancsos cukorsziruppal leöntve is fogyasztják, de anélkül is finom
– a masszához használhatunk kandírozott gyömbért is

Recept
recipe image
Recept neve
Kurkumás, darás sütemény
Szerző
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő