Laczkó Zsuzsanna receptje
Nature Cookta Szőlőmag finom-őrleménnyel különleges finom ételt készíthetünk.
Hozzávalók kb. hat adaghoz:
- kb. 5-6 dl mandulatej (más növényi tej is jó),
- fűszerek, ízesítők: só, fahéj, szegfűszeg, ízlés és diéta szerinti édesítő: Nature Cookta Eritritol vagy Nyírfacukor, esetleg méz vagy szirup,
- egy üveg (7-8 dl) körtebefőtt saját levével,
- tányéronként adagonként, egy kávéskanál Nature Cookta Szőlőmag finom-őrlemény
Elkészítés:
1-2 dl vízben forraljuk az egész fahéjat és szegfűszegeket, majd amikor gyöngyözik, hozzáöntjük a mandulatejet és körtebefőttet. Hozzáadjuk az édesítővel kikevert szőlőmag finom őrleményt is, majd az egészet fedő alatt lassan összeforraljuk. (Ha szükséges, utánízesítjük). Kihűtve tálaljuk, fogyasztás előtt meghinthetjük még szőlőmag finom őrleménnyel.