Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók:
- 100 gramm Nature Cookta Gluténmentes Kölesliszt,
- 50 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő,
- 20 gramm lenmagőrlemény,
- 10 gramm Nature Cookta Útifű maghéj liszt,
- 30 gramm Nature Cookta Bambuszrost,
- 5 gramm Nature Cookta Konjac liszt,
- 6 gramm Nature Cookta Himalája só (rózsaszín),
- 5 gramm Nature Cookta Szódabikarbóna,
- 40 gramm bio citrom frissen facsart leve,
- 2 tojás (kb. 100 gramm)
- 120 ml víz
Elkészítés:
A szárazanyagokat egy tálba mérjük, összekeverjük. A vizet a tojásokkal és a citrom levével felverjük, a szárazanyagokat beleszórjuk, alaposan összekeverjük, majd negyed órát pihentetjük. Ezt követően tapadásmentes szilikonos lapra téve – szükség esetén – kevés bambuszrostos alá-fölé lisztezéssel kerek cipóvá formáljuk, dagasztjuk kézzel, majd kerek lappá nyújtjuk. Négy cikkelyre osztjuk, és kintről befelé feltekerjük. Ezután tapadásmentes sütőlapra tesszük, tetejét tojással vagy zsiradékkal megkenjük. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben húsz percig, majd 175 Celsius fokra mérsékelve még 20 percig sütjük. A sütési idő sütőnként eltérő lehet, mindig figyeljük. Rácson hűtjük, és csak teljesen hideg állapotban vágjuk meg.