Kókuszos-narancsos torta
Beküldte: Székesvári Erika
Hozzávalók a tésztához:
- 2 evőkanál darált mandula
- 2 evőkanál darált dió
- 2 evőkanál darált mogyoró
- 1 púpozott evőkanál Nature Cookta Mandulaliszt
- 3 tojás
- citromlé
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
A száraz hozzávalókat egy tálban összevegyítjük. Hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját és annyi citromlevet, hogy sűrű, de keverhető legyen. A tojásfehérjéket felverjük habbá, és több részletben, óvatosan hozzáadjuk. Nagyon habos, könnyű keverékünk lesz. Egy 20×27 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral (ha biztosra akarunk menni a sütőpapírt nagyon vékonyan megkenhetjük vajjal), ebbe simítjuk a keveréket. Kb. ujjnyi vastag legyen. Közepes tűzön 20 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk hűtőrácsra és teljesen kihűtjük. Ezután húzzuk csak le a sütőpapírt róla.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 evőkanál Nature Cookta Kókuszliszt
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 2 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- apróra vágott narancshéj-befőtt ízlés szerint
- 1 dl tej
- 15 dkg vaj
A vaj kivételével a hozzávalókat összekeverjük, a tejjel felöntjük és lassú tűzön összefőzzük. Ha túl darabos-sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk még. Kihűtjük. Kikeverjük a vajat, és a kókuszkrémet hozzáadva habosra keverjük az egészet.
A tésztát két egyforma darabra vágjuk, krémmel összeállítjuk, kívül is körbekenjük vele. Narancshéj-befőtt darabokkal díszítjük.
A recept négy személyre elegendő desszert.
Elkészítési ideje 1 óra (ha a köztes hűtési időt nem számolom).