Kókuszos-mandulás kenyérke
Beküldte: Szépfalusi Rita
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál chia mag (250 ml kókusztejbe áztatva)
- kb. 80 ml kókuszolaj olvasztva
- 250 ml kókusztej (házi)
- 500 gramm mandulaliszt (Nature Cookta)
- 150-200 gramm kókuszliszt (Nature Cookta)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- vaníliapor
- csipet só
- eritrit ízlés szerint
Bevonat:
- 2 evőkanál kókusztejszín
- 1 mokkáskanál konjac liszt (Nature Cookta)
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 8-10 szem eper
Díszítés:
- kókuszchips
- házi csokoládé (karobpor+kókuszolaj)
Elkészítés:
- A chia magot először beáztatjuk kókusztejbe legalább 15-20 percre, a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
- Miután a chia meg megszívta magát a kókusztejjel, botmixerrel eldolgozzuk az olvasztott kókuszolajjal, és a többi hozzávalót is hozzáadjuk, jól elkeverjük. Figyeljünk a kókuszliszt adagolásánál, mert nagyon sok folyadékot képes felvenni. Nem szükséges az egész előírt mennyiséget hozzáadni. Jól keverhető, picit lágy, nem kemény tésztát kell kapnunk!
- Kenyérformát alufóliával kibélelünk, beleöntjük a tésztát, és a sütőbe toljuk kb. 35 percre-tűpróbával ellenőrizzük!
- Elkészítjük a bevonatot botmixer vagy robotgép segítségével, és eloszlatjuk a kihűlt sütemény tetején. Ízlés szerint kínálhatjuk házi csokoládészósszal és kókuszchips-szel is. Jó étvágyat hozzá! 🙂