Kókuszos-mandulás kenyérke

Beküldte: Szépfalusi Rita

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál chia mag (250 ml kókusztejbe áztatva)
  • kb. 80 ml kókuszolaj olvasztva
  • 250 ml kókusztej (házi)
  • 500 gramm mandulaliszt (Nature Cookta)
  • 150-200 gramm kókuszliszt (Nature Cookta)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • vaníliapor
  • csipet só
  • eritrit ízlés szerint
 Bevonat:
  • 2 evőkanál kókusztejszín
  • 1 mokkáskanál konjac liszt (Nature Cookta)
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 8-10 szem eper
 Díszítés:
  • kókuszchips
  • házi csokoládé (karobpor+kókuszolaj)

 Elkészítés:

  1. A chia magot először beáztatjuk kókusztejbe legalább 15-20 percre, a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  2. Miután a chia meg megszívta magát a kókusztejjel, botmixerrel eldolgozzuk az olvasztott kókuszolajjal, és a többi hozzávalót is hozzáadjuk, jól elkeverjük. Figyeljünk a kókuszliszt adagolásánál, mert nagyon sok folyadékot képes felvenni. Nem szükséges az egész előírt mennyiséget hozzáadni. Jól keverhető, picit lágy, nem kemény tésztát kell kapnunk!
  3. Kenyérformát alufóliával kibélelünk, beleöntjük a tésztát, és a sütőbe toljuk kb. 35 percre-tűpróbával ellenőrizzük!
  4. Elkészítjük a bevonatot botmixer vagy robotgép segítségével, és eloszlatjuk a kihűlt sütemény tetején. Ízlés szerint kínálhatjuk házi csokoládészósszal és kókuszchips-szel is. Jó étvágyat hozzá! 🙂