Keksztelen keksztekercs
Beküldte: Székesvári Erika
Hozzávalók a tésztához:
- 3 evőkanál darált mandula
- 1-2 evőkanál Nature Cookta Mandulaliszt
- 1 evőkanál Nature Cookta Kókuszliszt
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- vaníliaaroma
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál Nature Cookta Kakaópor
- csipet só
- 1 deciliternyi fekete kávé
- 5 dkg puha vaj
Töltelék:
- 12 dkg puha vaj
- 2-3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és a fekete kávét apránként adagolva hozzá (vigyázva, nehogy túl lágy legyen) az egészet összegyúrjuk. Jól formázható, de nem túl puha masszának kell lennie. Hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk.)
Addig a töltelékhez külön egy tálban a vajat habosra keverünk a porcukorral, és a kókuszreszelékkel.
Egy jó darab alufóliát leterítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és a tésztát erre terítjük. Lehet sodrófával is nyújtani, de lehet vizes kézzel is kiegyengetni, kb. 4-5 mm vastagságú szögletes lappá. Rákenjük a tölteléket és a fólia segítségével óvatosan, de határozott mozdulatokkal feltekerjük. Szükség szerint a külsejét megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, hogy jól beborítsa majd fóliával becsomagolva hűtőbe tesszük. A legjobb, ha egy éjszakán át áll, hogy jól összeérjenek az ízek.
A recept négy személyre elegendő desszert.
Elkészítési ideje 30 perc, ha hűtési időt nem számoljuk.