Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók a piskótához:

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az édesítővel habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a kakaós masszához forgatjuk. Sütőpapíros tepsiben 170 Celsius fokon légkeverésen készre sütjük. Még melegen tiszta konyharuhára téve feltekerjük, így hűtjük ki.

Krém töltelék:

Hozzávalók:

  • 8 dkg chia mag,
  • 5 dl növényi tej (pl. kókusz, mandula),
  • ízlés szerint édesítő, bourbon vanília őrlemény, reszelt citrom héja és citromlé,
  • 50 ml Nature Cookta VCO Kókuszolaj (folyékony állapotú).

Elkészítés:

A chia magot növényi tejbe áztatjuk kb. egy napra, majd hozzáadva az édesítőt-ízesítőket és folyékony állapotú kókuszolajat botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, tovább ízesítjük. Kissé folyékony állapotú lesz, de hűtőszekrénybe tesszük rövid időre dermedni (figyeljük, nehogy túl kemény legyen), csak annyi időre rakjuk be, amíg még kenhető állapotú, de nem folyós. A piskótába töltjük, feltekerjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben érdemes tartani, folpackba tekerve. Kb. egy nap után az ízek még jobban összeérnek, ezt érdemes kivárni.

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •