Laczkó Zsuzsanna receptje
glutén-, állati tej-, tojásmentes, vegán recept
Hozzávalók a palacsinta tésztához:
- 70 gramm Nature Cookta Gluténmentes Hajdinaliszt,
- 30 gramm Nature Cookta Gluténmentes Zabpehelyliszt,
- kb. 350 ml zsírosabb kókusztej, vagy más növényi tej, (ha túl sovány, nem elég sűrű/tartalmas a növényi tej, akkor kell hozzá tenni pici Nature Cookta Útifű maghéj lisztet, vagy kb. egy csapott evőkanálnyi Nature Cookta Lenmaglisztet és N&Z Kókuszolajat. Tehetünk hozzá egy egész tojást is, de akkor már nem vegán a recept.),
- édesítés, ízesítés egyéni ízlés és diéta szerint Nature Cookta Nyírfacukor vagy Nature Cookta Eritritol, + pici só.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 db szép, érett, puha avokádó,
- 1-2 evőkanál Nature Cookta Holland Kakaópor,
- édesítés egyéni ízlés és diéta szerint Nature Cookta Nyírfacukor vagy Eritritol.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kimérjük, kézi habverővel homogénre keverjük. Kb. 5 percet pihentetjük, majd felforrósított és kókuszolajjal kikent palacsintasütőben közepesen erős lángon egyenként kisütjük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a palacsintákba töltjük, feltekerjük.