Az „élet sójaként” emlegetett Himalája só tökéletes kristályszerkezettel és egyedülálló színválasztékkal rendelkezik. Fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín és fekete színben is kapható.
A Nature Cookta Himalája kristálysó az asztali, tisztított sóval ellentétben számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, hozzáadott adalékanyagokat egyáltalán nem rejt magában. A luxuscikknek számító értékes kincset a mai napig kézzel bányásszák, mindenfajta ipari beavatkozástól és káros környezeti hatástól védetten.
A Himalája só a történelemben
Minden civilizáció használta és használja a sót. Már az egyiptomiaknál, a görögöknél és a rómaiaknál is a vallási rítusok része volt. A só volt a legelső árucikkek egyike, amivel kereskedni kezdtek az emberek. Elnevezése a latin eredetű, „sal” szóból származik.
A római légiósok ,,Salariumnak” nevezték, mikor megkapták a zsoldjukat. Még ma is ,,Salut” kifejezést használják a déliek, ha egymás egészségére koccintanak. Ennek a kincsnek istennője is volt, Salus, tőle várták a jólétet és az egészséget.
A Himalája só keletkezése megközelítőleg 200 millió évvel ezelőttre tehető. Miután a Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysó maradt hátra. Ezek a sószigetek a Himalája- hegység keletkezésekor a föld mélyére kerültek, ahol a nagy nyomás hatására összepréselődtek. A bányászata során szétválogatják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák a sókristályokat.
Himalája só a konyhában
A fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín és fekete színű Nature Cookta Himalája só természetes ételízesítő, kiválóan felhasználható a reform konyha alapanyagaként. A fekete só a tojásra emlékeztető íze miatt kifejezetten kedvelt a vegetáriánusok és a vegánok között.
Ha egy csipetnyi sót teszünk a forrásban lévő vízbe, lerövidíthetjük a főzési időt. A gyümölcsök barnulását is megelőzhetjük besózással. Közvetlenül a tálalás előtt ajánlott használni a Himalája sót, hogy azok frissek és ropogósak maradjanak. Apró trükkökre is felhasználhatjuk ezt a különleges sót a konyhában. A tojást főzzük, a diót pedig áztassuk sós vízben, hogy a héjától könnyebben megváljon.
A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.
A Himalája kristálysó fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Rózsaszín Himalája só NaCl tartalma:~98%
Tartalmaz: 100% himalája só
A Nature Cookta Himalája Rózsaszín és Fekete Kristálysó termékek nem kaphatóak.