Házi majonéz

Hozzávalók:

kb. 1 dl Nature Cookta Szőlőmagolaj
1 tk. mustár
személyenként 1 tojás sárgája
citromlé
ízlés szerint Nature Cookta Himalája só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
1 tk. apróra vágott petrezselyem
1 kk. szárított chili pehely

Elkészítés:

A majonézhez a tojás sárgáját megfűszerezem sóval, borssal és chilivel. Habverővel hozzákeverem a mustárt és apránként az olajat. Folyamatosan keverem, hogy jól besűrűsödjön. Ekkor hozzáadok egy kevés citromlevet, ha szükséges, még sózom és borsozom. Belekeverem az apróra vágott petrezselymet. Ha a majonéz már megfelelő ízű, de túl sűrű, felhígítom egy kevés meleg vízzel.

Az adott recept kifogástalan végeredménye kizárólag az általunk előírt alapanyagok használatával garantált.

Recept
recipe image
Recept neve
Házi majonéz
Közzétéve
Előkészítési idő
Sütési/főzési idő
Teljes idő
Átlagos értékelés
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)