Sajó Anna receptje

A gyümölcsök, tehát az alma is, csak nyersen fogyasztva egészséges, (sem lekvár, sem sült, sem kompót!)
ezért süteményekben ízesített cukkinival helyettesíthetjük.

Hozzávalók:

1. A tésztához:

  • 20 dkg darált dió (vagy: 20 dkg kókuszreszelék+darált mandula keverék)
  • 4 tojás fehérje
  • 2 kanál víz
  • 1 kanálnyi Nature Cookta Mandulaliszt
  • 10 dkg Nature Cookta Eritritol
  • 10 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
  • késhegynyi Nature Cookta Szódabikarbóna
  • 1 csipetnyi só (Nature Cookta Himalája só)
  • 2 evőkanál citromlé

 

2. A töltelékhez:

  • 1-2 nagyobb cukkini
  • 10 dkg Nature Cookta Eritritol
  • 2 mokkáskanál stevia
  • 2 kiskanál Nature Cookta Citromsav
  • 4 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 biocitrom leve
  • 2 kanál Nature Cookta Mandulaliszt
  • tisztított víz

Elkészítés:

1.
– A tészta hozzávalóit (a citromlé kivételével) jól összekeverjük, és 15-20 percig pihentetjük.
– Hozzáadjuk a citromlét is, majd egy kivajazott sütőformában a kétharmadát egyenletesen elterítjük,
– előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük…

2.
Közben a cukkiniket meghámozzuk és nagy-lyukú almareszelőn lereszeljük

– a steviával, citromsavval, kevés vízzel megpároljuk, (csak első rottyanásig, nehogy elfőjön)
– leszűrjük, kinyomkodjuk és
– óvatosan összekeverjük az eritritollal, fahéjjal, mandulaliszttel és a két biocitrom levével.
– elterítjük az elősütött tésztán, és
– a megmaradt nyers masszával, egy kilyukasztott fóliazacskóból, berácsozzuk
– és 15 percre visszatesszük sülni.

Elkészítési idő: maximum másfél óra

Rácsozás helyett tojáshab is jöhet a tetejére:

– 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, közben hozzáadagolunk 6 ek. őrölt Nature Cookta Eritritolt és pár csepp citromlevet

– A készre sütött forró süteményen egyenletesen elterítjük az édes habot, majd visszatesszük a meleg sütőbe, először 150 fokra, amíg picit színt kap, majd 75 fokon, résnyire nyitott sütőajtó mellett, ropogósra szárítjuk /a habot!!/ további kb. két órán keresztül. (Alatta a tészta attól még finom puha marad!)

https://paleol-dal.blogspot.hu/2012/07/hamis-almas-pite-2.html