Sajó Anna receptje
A gyümölcsök, tehát az alma is, csak nyersen fogyasztva egészséges, (sem lekvár, sem sült, sem kompót!)
ezért süteményekben ízesített cukkinival helyettesíthetjük.
Hozzávalók:
1. A tésztához:
- 20 dkg darált dió (vagy: 20 dkg kókuszreszelék+darált mandula keverék)
- 4 tojás fehérje
- 2 kanál víz
- 1 kanálnyi Nature Cookta Mandulaliszt
- 10 dkg Nature Cookta Eritritol
- 10 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
- késhegynyi Nature Cookta Szódabikarbóna
- 1 csipetnyi só (Nature Cookta Himalája só)
- 2 evőkanál citromlé
2. A töltelékhez:
- 1-2 nagyobb cukkini
- 10 dkg Nature Cookta Eritritol
- 2 mokkáskanál stevia
- 2 kiskanál Nature Cookta Citromsav
- 4 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 biocitrom leve
- 2 kanál Nature Cookta Mandulaliszt
- tisztított víz
Elkészítés:
1.
– A tészta hozzávalóit (a citromlé kivételével) jól összekeverjük, és 15-20 percig pihentetjük.
– Hozzáadjuk a citromlét is, majd egy kivajazott sütőformában a kétharmadát egyenletesen elterítjük,
– előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig elősütjük…
2.
Közben a cukkiniket meghámozzuk és nagy-lyukú almareszelőn lereszeljük
– a steviával, citromsavval, kevés vízzel megpároljuk, (csak első rottyanásig, nehogy elfőjön)
– leszűrjük, kinyomkodjuk és
– óvatosan összekeverjük az eritritollal, fahéjjal, mandulaliszttel és a két biocitrom levével.
– elterítjük az elősütött tésztán, és
– a megmaradt nyers masszával, egy kilyukasztott fóliazacskóból, berácsozzuk
– és 15 percre visszatesszük sülni.
Elkészítési idő: maximum másfél óra
Rácsozás helyett tojáshab is jöhet a tetejére:
– 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, közben hozzáadagolunk 6 ek. őrölt Nature Cookta Eritritolt és pár csepp citromlevet
– A készre sütött forró süteményen egyenletesen elterítjük az édes habot, majd visszatesszük a meleg sütőbe, először 150 fokra, amíg picit színt kap, majd 75 fokon, résnyire nyitott sütőajtó mellett, ropogósra szárítjuk /a habot!!/ további kb. két órán keresztül. (Alatta a tészta attól még finom puha marad!)
https://paleol-dal.blogspot.hu/2012/07/hamis-almas-pite-2.html