Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Elkészítés:

A darált diót, amaránt lisztet, bambuszrostot kimérjük és alaposan összekeverjük.
Késes aprítógépbe tesszük a tisztított, kockára vágott, nyers bébicéklát és a gyümölcsöket, amiket átaprítunk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az olvasztott zsiradékkal alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az aprított céklát, gyümölcsöket, a szárazanyagokhoz keverjük, majd a szódabikarbónát is beletesszük, amit előzőleg a citromlével alaposan kipezsegtettünk. Végül óvatosan kevergetve hozzáadagoljuk az édesítővel felvert tojásfehérje habot is. Szilikonos muffinformákba töltjük (ennek hiányában kizsírozott muffin kapszlikba) és a tetejét felezett gyümölcsökkel díszítjük.

Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 180 Celsius fokon 10 percig, majd mérsékelve 160 Celsius fokon még 30-40 percig sütjük. A sütési idő sütőnként eltérő lehet!

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •