Laczkó Zsuzsanna receptje
Hozzávalók:
- 100 gramm darált dió (mandula, törökmogyoró, kesudió is lehet),
- 100 gramm Nature Cookta Amaránt liszt,
- 50 gramm Nature Cookta Bambuszrost,
- 4 db L-es méretű tojás,
- 1 dl N&Z Kókuszolaj,
- Ízlés és diéta szerinti mennyiségű édesítés (Nature Cookta Nyírfacukor, vagy Nature Cookta Eritritol), irányadónak 2-3 evőkanálnyi,
- 100 gramm tisztított, aprított, friss, ropogós nyers bébicékla + 200 gramm tisztított, magozott bogyós gyümölcs.
- 1 teáskanál Nature Cookta Szódabikarbóna,
- 2 teáskanál citromlével kipezsegtetve.
+ a muffinok tetejére szezonnak megfelelően: felezett meggy, cseresznye, áfonya, vagy málnaszemek.
Elkészítés:
A darált diót, amaránt lisztet, bambuszrostot kimérjük és alaposan összekeverjük.
Késes aprítógépbe tesszük a tisztított, kockára vágott, nyers bébicéklát és a gyümölcsöket, amiket átaprítunk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az olvasztott zsiradékkal alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az aprított céklát, gyümölcsöket, a szárazanyagokhoz keverjük, majd a szódabikarbónát is beletesszük, amit előzőleg a citromlével alaposan kipezsegtettünk. Végül óvatosan kevergetve hozzáadagoljuk az édesítővel felvert tojásfehérje habot is. Szilikonos muffinformákba töltjük (ennek hiányában kizsírozott muffin kapszlikba) és a tetejét felezett gyümölcsökkel díszítjük.
Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 180 Celsius fokon 10 percig, majd mérsékelve 160 Celsius fokon még 30-40 percig sütjük. A sütési idő sütőnként eltérő lehet!