Laczkó Zsuzsanna receptje

Hozzávalók:

Töltelék: ízlés és diéta szerinti gyümölcsdarabkák + fahéj + édesítő.
Kívülre: darált mák, darált dió, darált mandula, földimandula panír, finomabbra őrölt zabpehely vagy hajdinapehely.

Elkészítés:

A szárazanyagokat kimérjük, alaposan összekeverjük, ehhez hozzágyúrjuk az előzetesen, enyhén sós vízben megfőzött és letört édesburgonyát, valamint a folyékony állapotú kókuszolajat. Pár órát – vagy akár fél napot is – pihentetjük. Amennyiben a tészta igényli, tápióka keményítővel lehet javítani a formázhatóságon, ezért van a receptben 50-100 gramm kb. mennyiség megadva.
Formázzuk, betöltjük, picit sózott forró vízben néhány perc alatt kifőzzük. Zsírozott (kókuszzsír), tapadásmentes serpenyőben a kifőzött gombócokat átforgatjuk, majd bepanírozzuk.

Megosztás:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •