Gluténmentes, Paleo Palacsinta

Beküldte: Schenek Ágnes

Mennyiség: 3-4 személyre
Elkészítési idő: 5-10 perc + a sütés

Hozzávalók 12 db palacsintához:

  • 150 gramm Nature Cookta Gesztenyeliszt
  • 2 db “L”-es méretű tojás (vagy 3 db “M”-es)
  • 4 dl langyos víz (sima vagy szénsavas ásványvíz)
  • 2 ek. Nature Cookta Kókuszolaj + egy pár csepp
  • 2 csipet Nature Cookta Parajdi só
  • Tölteléknek bármi, amivel szeretjük, én cukormentes házi szilvalekvárt tettem bele!

Elkészítés:

– A gesztenyelisztet átszitáljuk, érdemes, mert könnyen összetapad és a tésztában már nehéz szétoszlatni a kis csomókat.
– Hozzáöntjük a víz felét, beletesszük a sót és alaposan összekeverjük.
– Hozzákeverjük a tojásokat, majd a maradék vizet is.
– Végül beleöntjük a felolvasztott kókuszolajat. Azért fontos, hogy langyos legyen a víz, mert ha túl hideg, megdermed benne a kókuszolaj és nem lehet jól elkeverni.
A keveréket pár percig állni hagyjuk.

Felmelegítjük a serpenyőt és nagyon vékonyan kiolajozzuk az első palacsintánk sütése előtt. Utána már nem kell újra olajozni. Ha már elég meleg a felület, egy kis merőkanál tésztát öntünk a palacsintasütőbe és ide-oda mozgatva eloszlatjuk. Ha megsült az alsó oldal, óvatosan megfordítjuk, és pár pillanatig sütjük a másik oldalt is.
Jó étvágyat hozzá!