Gluténmentes karácsonyfadíszek
Beküldte: Putóczki Gáborné
Hozzávalók:
- 1 csésze Nature Cookta Kókuszliszt
- fél csésze rizsliszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg Nature Cookta Eritritol
- fél csésze tej
- 1 cs sütőpor
- 1 ek Nature Cookta Kakaópor
- 1 db alma reszelve
- 2 db tojás
A lekenéshez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A díszítéshez:
- nyújtható fondant vagy marcipán
- ételszínezék
Továbbá:
- 1 tojás fehérje
- kb. 21 dkg porcukor
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összekeverjük, egy másik edényben a nedves alapanyagokat is, majd összeöntjük, összekeverjük, és muffin papírral bélelt muffin formába kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük, kb. 20-25 perc alatt. Amíg sül, elkészítjük a vajkrémet: robotgéppel alaposan kihabosítjuk a vajat a porcukorral, ha a muffinok, megsültek, hagyjuk kihűlni azokat, majd vajkrémmel megkenjük a tetejüket. A marcipánból köröket szúrunk ki, azokkal leburkoljuk, a muffinok tetejét, végül írókával díszítjük!
Előkészület: 10 perc
Sütés: 20 perc (krém ez idő alatt készülhet)
Díszítés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 12 muffin