Gluténmentes karácsonyfadíszek

Beküldte: Putóczki Gáborné

Hozzávalók:

  • 1 csésze Nature Cookta Kókuszliszt
  • fél csésze rizsliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg Nature Cookta Eritritol
  • fél csésze tej
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek Nature Cookta Kakaópor
  • 1 db alma reszelve
  • 2 db tojás
A lekenéshez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
A díszítéshez:
  • nyújtható fondant vagy marcipán
  • ételszínezék
Továbbá:
  • 1 tojás fehérje
  • kb. 21 dkg porcukor

Elkészítése:

A száraz alapanyagokat összekeverjük, egy másik edényben a nedves alapanyagokat is, majd összeöntjük, összekeverjük, és muffin papírral bélelt muffin formába kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük, kb. 20-25 perc alatt. Amíg sül, elkészítjük a vajkrémet: robotgéppel alaposan kihabosítjuk a vajat a porcukorral, ha a muffinok, megsültek, hagyjuk kihűlni azokat, majd vajkrémmel megkenjük a tetejüket. A marcipánból köröket szúrunk ki, azokkal leburkoljuk, a muffinok tetejét, végül írókával díszítjük!

Előkészület: 10 perc
Sütés: 20 perc (krém ez idő alatt készülhet)
Díszítés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 12 muffin