Gesztenyés szívek omlós tésztából

Beküldte: Kovács Dániel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg Nature Cookta Gesztenyeliszt
  • 15 dkg Nature Cookta Kókuszzsír
  • 5 dkg sertészsír
  • 10 dkg nyírfacukor porrá őrölve
  • 1 db tojás
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet Nature Cookta Aszkorbinsav
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek vörösszőlőmag őrlemény
  • csipet Nature Cookta Parajdi só

A töltelékhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl kókusztejszín
  • 5 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
  • 20 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 ek gesztenyeméz
  • ízlés szerint rum
  • kb. 15 dkg natúr csipkelekvár
  • 2 evőkanál méz

A bevonáshoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • kevés Nature Cookta Kókuszolaj

Elkészítés:

  1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, ha esetleg nem állna össze rendesen, kevés kókusztejszínt adhatunk hozzá, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
  2. 1 dl kókusztejszínt felforralunk és elkeverjük benne a 10 dkg étcsokoládét és az 5 dkg kókuszolajat, majd kihűlésig félre tesszük.
  3. Miután a krém kihűlt összekeverjük a gesztenyemasszával és a gesztenyemézzel, majd rummal ízesítjük.
  4. A tésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk (nyújtáshoz használhatunk pl. rizslisztet), majd kb. 5 cm átmérőjű szív alakú kiszúróval kiszúrjuk (minden második tésztakorong közepét kiszúrjuk kb. 1 cm átmérőjű szív alakú kiszúróval), sütőlemezre helyezzük és 160 ºC-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Amíg a tészta sül, vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a fehércsokoládét, ha szükséges kevés kókuszolajjal hígíthatjuk.
  5. Miután a tészta kihűlt, a lyukas tésztakorongokat kimártjuk az étcsokoládéba, majd a fehércsokoládéval díszítjük. A krémet nyomózsákba helyezzük és körbenyomjuk a telt tésztakorongokat, úgy, hogy a közepe (kb. 1 cm-es kör) üres maradjon, majd miután a csokoládé megdermedt a lyukas tésztakorongokon, ráhelyezzük a krémre. A tészta közepén levő üreget kitöltjük a mézzel elkevert csipkelekvárral és tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 50 perc + pihentetés, sütés

Mennyiség: kb. 5 fő