Gesztenyés szívek omlós tésztából
Beküldte: Kovács Dániel
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg Nature Cookta Gesztenyeliszt
- 15 dkg Nature Cookta Kókuszzsír
- 5 dkg sertészsír
- 10 dkg nyírfacukor porrá őrölve
- 1 db tojás
- csipet szódabikarbóna
- csipet Nature Cookta Aszkorbinsav
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek vörösszőlőmag őrlemény
- csipet Nature Cookta Parajdi só
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl kókusztejszín
- 5 dkg Nature Cookta Kókuszolaj
- 20 dkg natúr gesztenyemassza
- 1 ek gesztenyeméz
- ízlés szerint rum
- kb. 15 dkg natúr csipkelekvár
- 2 evőkanál méz
A bevonáshoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehércsokoládé
- kevés Nature Cookta Kókuszolaj
Elkészítés:
- A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, ha esetleg nem állna össze rendesen, kevés kókusztejszínt adhatunk hozzá, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
- 1 dl kókusztejszínt felforralunk és elkeverjük benne a 10 dkg étcsokoládét és az 5 dkg kókuszolajat, majd kihűlésig félre tesszük.
- Miután a krém kihűlt összekeverjük a gesztenyemasszával és a gesztenyemézzel, majd rummal ízesítjük.
- A tésztát 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk (nyújtáshoz használhatunk pl. rizslisztet), majd kb. 5 cm átmérőjű szív alakú kiszúróval kiszúrjuk (minden második tésztakorong közepét kiszúrjuk kb. 1 cm átmérőjű szív alakú kiszúróval), sütőlemezre helyezzük és 160 ºC-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Amíg a tészta sül, vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a fehércsokoládét, ha szükséges kevés kókuszolajjal hígíthatjuk.
- Miután a tészta kihűlt, a lyukas tésztakorongokat kimártjuk az étcsokoládéba, majd a fehércsokoládéval díszítjük. A krémet nyomózsákba helyezzük és körbenyomjuk a telt tésztakorongokat, úgy, hogy a közepe (kb. 1 cm-es kör) üres maradjon, majd miután a csokoládé megdermedt a lyukas tésztakorongokon, ráhelyezzük a krémre. A tészta közepén levő üreget kitöltjük a mézzel elkevert csipkelekvárral és tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc + pihentetés, sütés
Mennyiség: kb. 5 fő