Gesztenyekrémes piskóta csokimázzal (paleo)

Beküldte: Kis Boglárka Noémi

A piskóta hozzávalói:

  • 8 tojás
  • 1/2 kk Nature Cookta Szódabikarbóna
  • 4 ek Nature Cookta Szőlőmagolaj
  • 2 ek Nature Cookta Special Tápióka Keményítő
  • 6 ek dióliszt vagy darált dió
  • 7 ek Nature Cookta Eritritol

A tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritritollal. A sárgájat összekeverjük a szódabikarbónával és a szőlőmagolajjal. Óvatosan beleforgatjuk a felvert habba a diólisztet, tápióka keményítőt és az elkevert tojássárgáját. Kókuszolajjal kikent sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 35-40 percig sütjük (nem légkevereses beállitáson)

Krém:

  • 250 g natúr gesztenyemassza
  • 200 ml behűtött Cocomas
  • 1 csipet Nature Cookta Parajdi étkezesi só
  • 2 ek Nature Cookta Eritritol

A minimum fél órára behűtött Cocomast az eritritollal és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát is, és csomómentessé keverjük.

Csokimáz:

  • 4 ek víz
  • 3 ek Nature Cookta Eritritol
  • 50 g Nature Cookta Kókuszolaj
  • 2 ek Nature Cookta Holland Kakaópor (20-22%-os)
  • 1 kk vanília őrlemény

A vizet felforraljuk az eritritollal, majd beletesszük a vajat, a kakaót és a vaníliát. 1 percig forraljuk, majd kihűtjük.

A hűtőrácson kihűtött piskótát ketté vágjuk, megkenjük krémmel, majd a tetejére öntjük a csokimázat. Hűtőben pihentetjük.