Gesztenyekrémes piskóta csokimázzal (paleo)
Beküldte: Kis Boglárka Noémi
A piskóta hozzávalói:
- 8 tojás
- 1/2 kk Nature Cookta Szódabikarbóna
- 4 ek Nature Cookta Szőlőmagolaj
- 2 ek Nature Cookta Special Tápióka Keményítő
- 6 ek dióliszt vagy darált dió
- 7 ek Nature Cookta Eritritol
A tojásfehérjét kemény habbá verjük az eritritollal. A sárgájat összekeverjük a szódabikarbónával és a szőlőmagolajjal. Óvatosan beleforgatjuk a felvert habba a diólisztet, tápióka keményítőt és az elkevert tojássárgáját. Kókuszolajjal kikent sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 35-40 percig sütjük (nem légkevereses beállitáson)
Krém:
- 250 g natúr gesztenyemassza
- 200 ml behűtött Cocomas
- 1 csipet Nature Cookta Parajdi étkezesi só
- 2 ek Nature Cookta Eritritol
A minimum fél órára behűtött Cocomast az eritritollal és a csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát is, és csomómentessé keverjük.
Csokimáz:
- 4 ek víz
- 3 ek Nature Cookta Eritritol
- 50 g Nature Cookta Kókuszolaj
- 2 ek Nature Cookta Holland Kakaópor (20-22%-os)
- 1 kk vanília őrlemény
A vizet felforraljuk az eritritollal, majd beletesszük a vajat, a kakaót és a vaníliát. 1 percig forraljuk, majd kihűtjük.
A hűtőrácson kihűtött piskótát ketté vágjuk, megkenjük krémmel, majd a tetejére öntjük a csokimázat. Hűtőben pihentetjük.